Serviciile de streaming muzical s-ar putea scumpi cu până la 50%

Serviciile de streaming muzical s-ar putea scumpi cu până la 50%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 ian 2018

Autoritățile americane în materia drepturilor de autor au decis să mărească procentul pe care serviciile de streaming trebuie să le plătească industriei muzicale, ceea ce va antrena și creșterea tarifelor pentru abonamentele lunare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia pentru drepturile de autor din Congresul american a adoptat o nouă formulă de calcul pentru drepturile artiștilor și a caselor de producție din industria muzicală.

Conform asociației naționale a producătorilor americani (NMPA), decizia, care încă nu a fost încă făcută publică, va crește procentul pe care serviciile de streaming îl vor plăti pentru drepturile de autor de la 10,5% la 15,1%.

Reprezentanții NMPA spun că este cel mai bun acord pentru artiști din istoria industriei și că este esențial în condițiile în care piața este dominată de serviciile de streaming. De cealaltă parte, companiile dețin serviciile de streaming nu au comentat deocamdată decizia.

Kaspersky Lab: Infractorii cibernetici țintesc token-urile USB utilizate pentru activarea licențelor de software CITEȘTE ȘI Kaspersky Lab: Infractorii cibernetici țintesc token-urile USB utilizate pentru activarea licențelor de software

Piața serviciilor de streaming muzical este dominată de produse precum Spotify, Apple Music și Google Music.

Google, Apple, Amazon și alții plătesc drepturi de autor de fiecare dată când un utilizator ascultă o melodie. O taxă mai mare cu aproximativ 50% pentru drepturile de autor va aduce mai mult ca sigur o creștere a tarifelor lunare pe care utilizatorii le plătesc pentru acces.

Cum muzica produsă în Statele Unite este cea mai ascultată, creșterea procentului pentru drepturi de autor în America va antrena cel mai probabil o creșterea a tarifelor la nivel global pentru serviciile de streaming.

În România, utilizatorii plătesc în prezent 5 euro pe lună pentru a asculta muzică prin Apple Music și Google Music.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
muzica
streaming