Telenor și-ar putea vinde operațiunile de telefonie mobilă din Ungaria, Bulgaria, Serbia și Muntenegru pentru 2 miliarde euro

Telenor și-ar putea vinde operațiunile de telefonie mobilă din Ungaria, Bulgaria, Serbia și Muntenegru pentru 2 miliarde euro

Sediul Telenor Ungaria

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 ian 2018

Gigantul norvegian din telecomunicații Telenor a anunțat vineri că a primit o ofertă nesolicitată pentru activele din Europa Centrală și de Est (ECE), reprezentate de operațiunile de telefonie mobilă din Ungaria, Bulgaria, Muntenegru și Serbia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Telenor va analiza și evalua oferta în acest trimestru, potrivit unui comunicat. Multinaționala cu sediul la Oslo nu a precizat ce sumă speră să obțină din vânzarea operațiunilor din cele patru țări și nici cine a înaintat oferta.

Potrivit informațiilor apărute pe surse în presa din regiune, ofertantul ar fi un fond de investiții american fără prezență pe piața de telefonie mobilă din ECE, iar norvegienii cer 2 miliarde de euro. Fondul KKR, cu active în administrare de peste 150 miliarde dolari și un portofoliu evaluat la aproape 550 miliarde dolari, ar putea fi cumpărătorul potențial.

Noul Executiv: crește ponderea TIC în PIB printr-un calendar predictibil de taxare pe 20 de ani CITEȘTE ȘI Noul Executiv: crește ponderea TIC în PIB printr-un calendar predictibil de taxare pe 20 de ani

Conform Telenor, diviziile de telefonie mobilă din Ungaria, Bulgaria, Muntenegru și Serbia sunt foarte bine poziționate pe piață și au contribuit cu aproximativ 9% la vânzările grupului anul trecut.

Telenor are circa 10 milioane de abonați în cele patru țări. Norvegienii sunt cei mai mari jucători de pe piețele de telefonie mobilă din Muntenegru și Serbia și ocupă locul doi, respectiv trei, în Ungaria și Bulgaria.

La nivel global, grupul norvegian are peste 170 de milioane de abonați în 12 țări din Europa și Asia și 30.000 de angajați. În primele nouă luni din 2017, Telenor a raportat vânzări de 92,66 miliarde coroane (aproape 9,7 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
telenor
divizii ece
vanzare
telefonie mobila