Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului

Serviciile de video streaming au pierdut peste 9 miliarde de dolari în 2019 din cauza Password Sharing-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 ian 2020

Partajarea unui singur cont între mai mulți utilizatori înseamnă pierderi financiare, pe care Netflix, Amazon, HBO și restul serviciilor de streaming și le asumă, deocamdată, pentru a crește.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Password Sharing-ul, sau partajarea conturilor, este o practică frecventă în rândul utilizatorilor, care împart același cont pentru a nu plăti două sau mai multe conturi separate. Și este o practică ce nu se limitează doar la serviciile de streaming.

În cazul acestora, însă, companiile pierd banii foarte mulți. Firma de cercetare Parks Associates estimează că serviciile de streaming au pierdut anul trecut din cauza Password Sharing-ului 9,1 miliarde de dolari.

Conform aceleiași surse, pierderile vor ajunge să fie de 12,5 miliarde de dolari în 2024.

Piața PC-urilor a crescut în 2019 CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor a crescut în 2019

Un studiu separat, realizat de Entertainment Research, arată că 31% dintre utilizatori oferă acces altor persoane la propriul cont. Procentul este mai mare în rândul tinerilor (64%) și mai mic în rândul celor mai vârstnici (16%).

Password Sharing-ul nu este un mister pentru companii precum Netflix și HBO. Acestea nu-l descurajează în prezent pentru a atrage cât mai mulți utilizatori. Abia când creșterea va începe să scadă, iar utilizatorii vor fi dobândit obișnuința binging-ului, se va schimba și strategia.

Există două soluții evidente din punctul de vedere al serviciilor de streaming. Una este creșterea tarifelor lunare pentru abonamentele care includ mai multe profiluri de utilizatori sau permit accesul de pe mai multe dispozitive.

O altă soluție este blocarea accesului altor persoane la un cont, cu ajutorul unor algoritmi software. În acest fel, utilizatorul este forțat să-și creeze și să plătească un cont separat.

Acest gen de măsuri agresive nu vor fi luate, însă, câtă vreme este loc de creștere a numărului de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
amazon
hbo
streaming