Traficul Reddit, afectat de proteste

Traficul Reddit, afectat de proteste
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iun 2023

Numărul de vizitatori și timpul petrecut de aceștia în cadrul platformei sociale au scăzut ușor în prima zi a protestului declanșat de peste 8.500 dintre moderatorii Reddit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prima zi de protest împotriva conducerii Reddit a înseamnă scăderea traficului și a timpului petrecut de utilizatori în cadrul platformei sociale, arată datele Similarweb.

Astfel, instrumentul de analiză web a numărat puțin peste 52 de milioane de utilizatori pe Reddit în prima zi de protest. Cu o zi înainte, Reddit avea peste 57 de milioane de utilizatori.

Meta va permite copiilor de 10 ani să-i folosească căștile de VR CITEȘTE ȘI Meta va permite copiilor de 10 ani să-i folosească căștile de VR

Același trend a putut fi observat și în ceea ce privește timpul petrecut pe site de vizitatori, ceea ce înseamnă că și cei care, totuși, au intrat pe platforma socială au stat mai puțin decât de obicei.

Cu o zi înainte de protest, timpul mediu petrecut de utilizatori era de 8 minute și 31 de secunde. În prima zi de protest, acesta a scăzut la 7 minute și 17 secunde.

Scăderea numărului de utilizatori și a timpului petrecut de aceștia în cadrul platformei afectează veniturile din reclame ale companiei, chiar în anul în care aceasta vrea să se listeze la bursă.

Protestul moderatorilor Reddit a început pe 13 iunie și a fost cauzat de încercarea platformei de a elimina aplicațiile terțe (care nu afișează reclamele companiei) prin creșterea masivă a prețurilor de acces pentru API-uri.

În plus, CEO-ul Reddit Steve Huffman lansează în continuare mesaje agresive la adresa dezvoltatorilor de aplicații și chiar a moderatorilor care gestionează forumurile Reddit benevol, mesaje nu fac decât să agite și mai mult spiritele.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic
reddit
proteste
api