Serviciul Apple Pay a fost lansat în China

Serviciul Apple Pay a fost lansat în China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 feb 2016

Serviciul de plăți Apple Pay este, începând de astăzi,  disponibil și în China, potrivit unui anunț făcut de Tim Cook, CEO-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american va colabora în acest scop cu UnionPay, consorțiul de stat care are monopol pe toate cardurile de plăți în yuani emise și folosite în China.

Apple Pay intră, astfel, în competiție cu WeChat Payment, deținut de Tencent Holdings, și Alipay, al Alibaba Group Holding, principalii jucători de pe această piață.

Apple vrea să vândă obligațiuni de 12 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Apple vrea să vândă obligațiuni de 12 miliarde de dolari

China, a doua mare economie a lumii, este una dintre cele mai importante piețe pentru smartphone-uri și tablete, iar numărul mare de dispozitive inteligente se reflectă în creșterea tranzațiilor online.

"China este o piață extrem de importantă pentru Apple", a spus Eddy Cue, vicepreședinte Apple.

Serviciul de plăți Apple Pay era disponibil până acum în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. Potrivit unor zvonuri apărute recent pe site-urile de specialitate, serviciul ar putea fi extins și în Franța în cursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple pay
china
plati
unionpay
tim cook