Vodafone România a mai adus 4,5 milioane de lei la capitalul furnizorului de plăți de pe mobil

Vodafone România a mai adus 4,5 milioane de lei la capitalul furnizorului de plăți de pe mobil
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 feb 2016

Vodafone România, al doilea mare jucător pe piața telefoniei mobile, a majorat în ianuarie cu 4,5 milioane de lei, la 42,4 milioane de lei, capitalul social al Vodafone România M-Payments, furnizorul de plăți de pe telefonul mobil M-Pesa, lansat în martie 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Se aprobă majorarea capitalului social al societății cu suma de 4,5 milioane de lei, sumă pentru care societatea va emite un număr de 450.000 noi părți sociale pe numele asociatului Vodafone Romania cu valoarea nominală de 10 lei/parte socială. Plata aportului la majorarea capitalului social, adică suma de 4,5 milioane de lei, se va face de către asociatul Vodafone România în numerar. Capitalul social al societății, după majorare, va fi de 42,44 milioane de lei”, conform datelor din Monitorul Oficial.

Serviciul M-Pesa nu presupune existența unui cont bancar sau a unei conexiuni la net și poate fi folosit și de pe telefoane simple, nu doar de pe terminale inteligente (smartphone-uri).

Contul clientului este asociat numărului de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate.

Activiarea serviciului nu este taxată, iar utilizarea M-Pesa nu presupune plata unei taxe lunare, dar operațiunile efectuate sunt comisionate.

La începutul lunii iulie 2015, directorul general al Vodafone România, Ravinder Takkar, a declarat că M-Pesa a ajuns la câteva sute de mii de clienți.

Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelor CITEȘTE ȘI Instanța obligă Vodafone să elimine clauzele abuzive din contracte privind durata minimă a contractelor

În 2014, afacerile Vodafone România M-Payments au atins 36,108 lei și pierderi de 8,89 milioane de lei.

Și liderul pieței locale de telefonie mobilă, Orange România, intenționează să lanseze, prin Orange Money, serviciul de plată de pe telefonul mobil.

Inițial, operatorul a anunțat că serviciul va fi disponibil în a doua parte a anului 2015, dar l-a amânat pentru acest an, conform datelor transmise la solicitarea Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
m-pesa
plati
capital
majorare