Severina Pascu, fosta șefă a UPC România, a fost promovată la conducerea UPC Elveția

Severina Pascu, fosta șefă a UPC România, a fost promovată la conducerea UPC Elveția
scris 18 iul 2018

Fosta șefă a UPC România, Severina Pascu, în prezent director operațional al filialei din Elveția a grupului american de comunicații prin cablu Liberty Global, a fost promovată în funcția de director general al UPC Elveția, poziție pe care o va ocupa începând cu 1 septembrie.

Pascu, în vârstă de 45 de ani, îl va înlocui la conducerea UPC Elveția pe Eric Tveter, care își va păstra funcțiile de președinte al companiei elvețiene și de director general pentru operațiunile Liberty Global din Europa de Est.

Mutarea survine în contextul în care Liberty Global a decis să simplifice structura organizațională a UPC, în urma acordului cu Vodafone pentru vânzarea mai multor subsidiare europene, inclusiv a UPC România, dar și să separe UPC Elveția de divizia central-europeană.

Schimbări în managementul grupului Telekom România. Grecul Tzoulas se retrage după 17 ani CITEȘTE ȘI Schimbări în managementul grupului Telekom România. Grecul Tzoulas se retrage după 17 ani

Pascu s-a alăturat grupului Liberty Global în urmă cu 10 ani, din poziția de director financiar al UPC România. Ea a fost promovată ulterior la șefia subsidiarei din România, după care a preluat conducerea operațiunilor din Europa de Est ale Liberty Global, iar în decembrie anul trecut a fost numită director operațional al Liberty Global Europa Centrală, fiind responsabilă de coordonarea activităților de marketing, vânzări și suport în Eleveția și alte 7 state din regiune, precum și pentru activitățile B2B din Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și pentru operațiunile de televizune prin satelit din Luxemburg.

Grupul american de servicii prin cablu a ajuns, recent, la un acord cu Vodafone pentru vânzarea subsidiarelor din Germania, România, Ungaria și Cehia în schimbul a 18,4 miliarde de euro. După finalizarea tranzacției, estimată pentru jumătatea anului viitor, Liberty Global va rămâne în România doar cu afacerea de televiziune prin satelit Focus Sat.

viewscnt
Afla mai multe despre
severina pascu
upc
liberty global
promovare