Orange se extinde pe piața serviciilor cloud printr-o achiziție de 350 de milioane de euro

Orange se extinde pe piața serviciilor cloud printr-o achiziție de 350 de milioane de euro
scris 16 iul 2018

Grupul francez de telecom Orange cumpără compania de servicii cloud Basefarm Holding, unul dintre jucătorii europeni importanți în domeniu, într-o tranzacție de 350 de milioane de euro pentru a-și întări prezența pe această piață.

Basefarm Holding este unul dintre principalii jucători în sectorul infrastructurii și servciilor cloud, cu venituri de 100 de milioane de euro în 2017. Fondată în 2000, compania are 550 de angajați în Norvegia, Suedia, Olanda, Germania și Austria.

Finalizarea tranzacției este așteptată în trimestrul al treilea al acestui an.

„Achizița Basefarm este un moment cheie în dezvoltarea noastră pe plan internațional. Integrarea companiei ne va permite să ne extindem semnificativ pe segmentul de Big Data și pe cel al aplicațiilor critice, în contextul unei consolidări rapide a pieței”, spune Helmut Reisinger, director al Orange Business Services.

Schimbare de strategie: Adobe va lansa Photoshop pentru iPad CITEȘTE ȘI Schimbare de strategie: Adobe va lansa Photoshop pentru iPad

Divizia Orange Business Services are, în prezent, o echipă de circa 1.600 de angajați în domeniul serviciilor cloud și înregistrează creșteri anuale de 15%-20% pe acest segment.

În România, Orange a avut, în primul trimestrul, o cifră de afaceri de 270 milioane de euro, în creștere cu 11,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea a fost susținută, în principal, de evoluția utilizării datelor mobile, a vânzărilor de dispozitive mobile și a serviciilor convergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
cloud
big data
stocare
date
servicii
basefarm