Signal adoptă formatul Story

Signal adoptă formatul Story
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2022

Serviciul de chat apreciat pentru criptarea convorbirilor continuă tranziția spre mainstream și copiază formatul de conținut efemer, care dispare după 24 de ore de la postare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Signal este cea mai apreciată aplicație de comunicare când vine vorba de securitate, datorită sistemului de criptare folosit, însă, din cauza unui set limitat de facilități, dincolo de criptare, aceasta nu se bucură de succesul altor produse similare.

Și chiar dacă proprietarul Signal Foundation este o organizație non-profit, șefii acesteia vor, totuși, să crească baza de utilizatori a produsului și, pentru asta, adoptă din ce în ce mai multe funcții mainstream.

WhatsApp testează un abonament cu funcții suplimentare CITEȘTE ȘI WhatsApp testează un abonament cu funcții suplimentare

Cea mai nouă astfel de facilitate este chiar formatul Story, folosit prima oară de Snapchat și copiat apoi de multe alte produse. Utilizatorii Signal pot posta astfel conținut care este șters automat după 24 de ore.

La fel ca toate comunicările, Story-urile postate pe Signal sunt și ale criptate, iar utilizatorii au la dispoziție opțiuni care le permit să aleagă cine poate vedea postările făcute în acest format.

În plus, cei care s-au săturat de acest format din cadrul altor rețele sociale, au inclusiv opțiunea dezactivării.

Signal devine, astfel, unul dintre puține produse care adoptă formatul Story, dar le permite utilizatorilor să-l dezactiveze. Asta pentru că Signal, spre deosebire de Meta și alții, nu afișează reclame în cadrul acestui format.

Pentru Signal, formatul Story este doar un mijloc de atragere a unor utilizatori noi. Rămâne de văzut cum se va schimba politica serviciului în momentul în care atinge o bază de utilizatori destul de mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
chat
criptare story