Siri va ajuta la dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată pentru căștile Apple

Siri va ajuta la dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată pentru căștile Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2023

Apple lucrează la o modalitate de simplificare a procesului de dezvoltare a aplicațiilor pentru viitoarele căști de realitatea augmentată și virtuală ale companiei, în care un rol important îl va juca asistentul Siri.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Prima cască de realitate mixtă Apple este doar la câteva luni de lansare, iar compania lucrează din plin la facilitarea dezvoltării aplicațiilor pentru aceasta de către dezvoltatorii terți.

Pentru succesul căștilor Apple de MR este esențial ca în jurul acestora să se creeze un ecosistem bogat, din care să facă parte aplicații și jocuri multe și de calitate.

Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri CITEȘTE ȘI Samsung nu renunță să dezvolte cipuri pentru propriile smartphone-uri

Pentru a sprijini dezvoltatorii, Apple lucrează în prezent la un proces de creare a aplicațiilor cu ajutorul asistentului Siri, conform surselor citate de The Information.

Viitorul instrument de dezvoltare va permite, de exemplu, crearea unui mediu în care animale virtuale se pot mișca printre și suprapune obiectelor din mediul real, toate calculele privind fizica și animațiile care să creeze o experiență cât mai convingătoare fiind realizate automat.

Tehnologia din spatele viitorului instrument de programare a fost achiziționată de Apple în 2017, când a cumpărat startup-ul Fabric Software.

Apple și-ar putea prezenta prima cască de realitate mixtă la WWDC 2023, în luna iunie, pentru ca dezvoltatorii să aibă câteva luni la dispoziție în care să înceapă să creeze aplicații înainte de intrarea pe piață a produsului.

viewscnt
Afla mai multe despre
siri
aplicațiil
realitate augmentată
căști
apple