Sistemul de scanare oculară de pe Galaxy S8 poate fi păcălit folosind o fotografie digitală și o lentilă de contact

Sistemul de scanare oculară de pe Galaxy S8 poate fi păcălit folosind o fotografie digitală și o lentilă de contact
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2017

Una dintre noile funcții de securitate de care cei de la Samsung s-au arătat foarte mândri când au lansat Galaxy S8, se dovedește ușor de păcălit. Și, cel mai probabil, nu este vorba doar de Galaxy S8.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Hackeri de la Chaos Computer Club, un grup german format din cercetători și pasionați de securitate digitală înființat în 1981, au demonstrat cât de ușor poate fi depășit sistemul de securizare prin scanarea irisului a smartphone-ului Galaxy S8.

Aceștia au folosi o fotografie digitală, printată la o imprimantă laser Samsung, și o lentilă de contact pentru a mări zona irisului în fața scanerului cu care este dotat smartphone-ul. Întreaga operațiune, cu imprimantă și lentilă de contact, i-a costat pe cei de la Chaos Computer Club 725 de dolari.

Singura particularitate vine din faptul că este necesară o poză de aproape – de la o distanță aproximativ egală cu cea la care este ținut în mod normal telefonul de față. Demostrația video poate fi urmărită aici.

Sistemul de scanare al irisului de pe Galaxy S8 este produs de Princeton Identity, companie care crede că această tehnologie este cea mai sigură și că va deveni standardul în securizarea telefoanelor mobile.

Telekom România desființează o treime dintre posturile de manageri CITEȘTE ȘI Telekom România desființează o treime dintre posturile de manageri

Hackerii de la Chaos Computer Club nu au intenționat să lovească în imaginea celor de la Samsung, ci au ales Galaxy S8 pentru că este cel mai important și mai popular flagship la ora actuală. Aceștia cred că orice telefon care va folosi tehnologia de scanare oculară va fi la fel de ușor de păcălit.

Fiecare sistem biometric de securitate în parte suferă de vulnerabilități care-l pot transforma relativ ușor în victimă a hackerilor. Producătorii de telefoane și cei de componente ar trebui să pună la punct un sistem comun, care să fie compus din mai multe tipuri de factori biometrici, precum scanarea amprentelor, recunoașterea facială și scanarea oculară.

Securizarea smartphone-ului, care conține din ce în ce mai multe date personale, ar trebui realizată prin combinarea acestor factori biometrici într-un singur proces. Deși nu va fi nici acesta invulnerabil, cu siguranță va fi mai dificil de păcălit.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s8
hackeri