Smart Education, învățământ performant prin soluții de comunicații inteligente

Smart Education, învățământ performant prin soluții de comunicații inteligente
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 sep 2016

Implementată corect, tehnologia poate avea un impact benefic semnificativ în majoritatea domeniilor de activitate. Aceasta poate simplifica procesele lucrative, înlesni comunicarea, automatiza producția și, per ansamblu, poate aduce atât beneficii în materie de reducere a costurilor, dar și ca dezvoltare cognitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Educația, în mod special, ar trebui să fie un domeniu prioritar, inclusiv în ceea ce privește implementarea de tehnologii moderne de pe urma cărora sistemul de învățământ și elevii nu au decât de câștigat. Avem deja exemple, primi pași, care ne arată cum poate fi îmbunătățit învățământul modern.

Telekom Romania folosește soluții inteligente pentru a transforma modalitatea clasică de transmitere a conținutului într-una interactivă, care să fie mai atrăgătoare și mai ușor de accesat de către elevi și studenți.

Împreună cu Cisco și Webhit, Telekom Romania a dezvoltat în 2015 mai multe proiecte cu fonduri europene dedicate învățământului românesc. 36 de școli și licee din județele Brașov, Brăila, Constanța, Iași, Galați și Tulcea au folosit soluții de teleprezență și tablă digitală pentru interconectare.

Prin teleprezență au acces la conținutul școlar elevi și profesori aflați în zone diferite, constituind astfel o clasă care dărâmă barierele fizice și geografice.

VPN-ul, o soluție pe care orice firmă preocupată de securitatea datelor ar trebui să o ia în calcul CITEȘTE ȘI VPN-ul, o soluție pe care orice firmă preocupată de securitatea datelor ar trebui să o ia în calcul

Teleprezența este completată de tabla digitală care ridică ștacheta de la vizualizare, la acces și interacțiune. Elevii și profesorii din școli aflate în orașe la distanțe de sute de km pot completa și modifica conținutul tablei digitale în timp real. Mai mult, acesta este înregistrat și pus la dispoziție pe termen lung pentru cei interesați prin intermediul unei platforme online.

„Tehnologiile moderne constituie întotdeauna un punct de atracție pentru tineri, inclusiv în sistemul educațional. Sperăm ca tot mai multe școli și licee din toate județele țării să răspundă provocării noastre, pentru că miza este foarte importantă: accesul copiilor la o educație modernă, competențe și performanțe crescute și o implicare tot mai mare a acestora la școală”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial - Segment Business Telekom Romania.

Smart Education, învățământ performant prin soluții de comunicații inteligente

Dar nu doar cei mari pot beneficia de avantajele tehnologiei în școli. O grădiniță privată care deține 5 sedii în București a apelat la serviciile Telekom Romania pentru a putea livra conținut adaptat grupei de vârstă preșcolară. Într-o primă fază a achiziționat 8 tablete interactive, 8 videoproiectoare, 8 laptopuri pentru cadrele didactice și 20 de SIM-uri 4G. În următoarea etapă vor fi cumpărate 100 de tablete conectate la internet.

Compania are însă în vedere și alte pachete dedicate acestui segment pe care urmează să le lanseze în perioada următoare. Este de așteptat ca Telekom Romania să livreze servicii de conectivitate Internet, echipamente, dar și acces la diferite platforme educaționale.

Pentru a transforma învățământul românesc într-un adevărat sistem de Smart Education este necesar ca și formatorii să aibă o atitudine deschisă. Pentru elevi și studenți, care sunt considerați nativi digitali, un învățământ inteligent, cu tehnologii noi, este ceva firesc.

Soluții smart office pentru companii smart CITEȘTE ȘI Soluții smart office pentru companii smart

Școala digitală mai are și un alt rol, care nu trebuie neglijat. Ea face ca diferențele în calitatea actului de învățare să dispară. Prin teleprezență, elevii din diverse colțuri ale țării pot avea acces la învățământ de calitate. Soluțiile digitale din portofoliul Telekom permit alinierea școlilor la un nivel similar de pregătire al copiilor.

Chiar dacă adoptarea la nivel național a soluțiilor inteligente de învățământ este un proces de durată, piața dă semne că se mișcă în direcția cea bună. O dovadă în acest sens e chiar faptul că Telekom Romania susține accesarea tehnologiilor moderne în rândul tinerei generații prin dezvoltarea unor soluții IT&C perfect adaptabile unei societăți aflate în plin avânt digital.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart education
telekom romania