Smartphone-urile premium s-au scumpit

Smartphone-urile premium s-au scumpit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2022

Prețul smartphone-urilor premium a crescut în al doilea trimestru al anului, în primul rând datorită unei creșteri masive a vânzărilor de modele care costă peste 1.000 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În al doilea trimestru al acestui an, prețul mediu de vânzare al smartphone-urilor premium a crescut cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind acum de 780 de dolari, susțin cei de la Counterpoint.

Pentru al nouălea trimestru consecutiv, nișa telefoanelor premium a performat mai bine decât întreaga piață. Mai mult, cea mai mare creștere au avut-o cele mai scumpe smartphone-uri.

iPhone are mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc în SUA CITEȘTE ȘI iPhone are mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc în SUA

Dispozitivele care costă peste 1.000 de dolari se bucură de o creștere de 94% a vânzărilor de la an an. În schimb, vânzările modelelor cu prețuri între 800 și 1.000 de dolari au scăzut cu 37%.

Piața telefoanelor premium este dominată copios de Apple, care deține o cotă de 57% din aceasta (de la 56%, anul trecut). Samsung are 19% din această piață, în vreme ce restul producătorilor nu trec de 4% individual.

Compania americană stă și mai bine pe nișa modelelor „ultra premium” (de peste 1.000 de dolari). Aici, Apple a crescut în ultimul an cu 114% față de anul trecut și are acum o cotă de piață de 78%.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
iphone