Parler, o aplicație de social media populară în rândul conservatorilor din SUA, revine în magazinul de aplicații al Google

Parler, o aplicație de social media populară în rândul conservatorilor din SUA, revine în magazinul de aplicații al Google
scris 4 sep 2022

Parler, o aplicație de social media populară în rândul conservatorilor din SUA, revine în magazinul de aplicații al Google la mai bine de un an și jumătate după ce compania deținută de grupul Alphabet a eliminat-o în urma revoltelor de la Capitoliul SUA, din ianuarie 2021, transmite Reuters.

Aplicația a fost lansată în 2018, fiind concepută ca un spațiu de exprimare liberă pentru cei care caută o alternativă la platforme precum Twitter, scrie News.ro

Facebook închide și Neighborhoods CITEȘTE ȘI Facebook închide și Neighborhoods

Platforma s-a dezvoltat pe baza susținătorilor fostului președinte al SUA Donald Trump. Cu toate acestea, marile platforme tehnologice au întrerupt relațiile cu Parler pentru că nu au reușit să controleze conținutul violent care a dus la atacul asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump.

Aplicația este acum restabilită, după ce a întreprins o serie de măsuri pentru a modera conținutul de pe platformă, inclusiv funcții pentru a bloca utilizatorii abuzivi și a elimina conținutul care ar putea incita la violență, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Parler și-a modificat substanțial aplicația pentru a se conforma politicilor Magazinului Play și este disponibilă pentru descărcare începând de vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt.

”Parler are un angajament ferm față de libertatea de exprimare și, în pofida duopolului pieței, lucrează pentru a oferi opțiuni pentru milioanele de voci care sunt cenzurate sau suprimate în prezent, în funcție de punctul lor de vedere”, a declarat Christina Cravens, șeful de marketing al Parler.

După ce a fost eliminată din Play Store, Parler și-a făcut aplicația disponibilă pentru telefoanele Android printr-o versiune separată, care putea fi descărcată de pe site-ul său web.

Apple a reinstalat aplicația în App Store în mai anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
parler
google