Spania amână licitația pentru acordarea frecvențelor 5G

Spania amână licitația pentru acordarea frecvențelor 5G
scris 31 mar 2020

Guvernul spaniol a anunțat luni că va amâna procedura de licitație pentru acordarea frecvențelor 5G din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Guvernul Austriei a anunțat și el o decizie similară, iar directorul general al grupului francez de telefonie Iliad a apreciat că licitația pentru acordarea frecvențelor 5G în Franța va fi amânată, cel mai probabil, scrie Agerpres.

Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS CITEȘTE ȘI Google își lansează serviciul de podcast-uri pe iOS

Pentru a permite introducerea unui Internet mai rapid și a unei acoperirii mai bune, Spania intenționa să elibereze spațiu în banda de frecvențe de 700 MHz prin trecerea la televiziune digitală până la data de 30 iunie.

Însă Guvernul de la Madrid a apreciat luni că cele 85.915 persoane infectate cu coronavirus și 7.340 decese constituie un motiv de forță majoră, ceea ce face imposibilă respectarea termenului limită fixat anterior. Guvernul spaniol a precizat că va stabili un nou termen limită pentru organizarea licitației în funcție de data la care vor fi eliminare măsurile de urgență care limitează mișcarea populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
5g
coronavirus