Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul RCS&RDS cu o treaptă, la nivelul BB-, cu perspectivă stabilă

Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul RCS&RDS cu o treaptă, la nivelul BB-, cu perspectivă stabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul operatrului de telecomunicații RCS & RDS și al companiei mamă Digi Communications cu o treaptă, de la nivelul B+ la BB-, cu perspectivă stabilă, datorită creșterii puternice a veniturilor și a cotei de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ultima oară când S&P a revizuit ratingurile RCS & RDS și Digi Communications a fost în octombrie 2016, când a îmbunătățit perspectiva acestora de la stabilă la pozitivă, scrie News.ro.

"DIGI Communications, compania mamă a operatorului de televiziune RCS & RDS, a raportat o creștere puternică a veniturilor și a cotei de piață în ultimele treimestre, în special în cazul operațiunilor mobile din România, unde credem că poate ajunge la o mărime suficientă pentru a genera un flux de numerar pozitiv”, se arată într-un comunicat  al agenției de evaluare financiară.

Perspectiva stabilă reflectă așteptările ca Digi să continue să raporteze creșteri ale veniturilor și profitului EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării), menținând în același timp profilul de creditare corespunzător nivelului actual al ratingului și politica prudentă de management al lichidităților.

La începutul lunii aprilie, Digi Communications a anunțat că intenționează să listeze 25% din acțiunile sale la Bursa de Valori București prin intermediul unei oferte publice inițiale în luna mai.

Acționarii companiei au mai decis să schimbe numele companiei în Digi Communications N.V., din Cable Communications Systems (CCS).

Pentru prima oară, cei mai mulți bani din reclamele online au intrat pe zona de mobile CITEȘTE ȘI Pentru prima oară, cei mai mulți bani din reclamele online au intrat pe zona de mobile

RCS&RDS a fost înființată de omul de afaceri Zoltan Teszari, fiind formată din două companii, Romanian Cable Systems (RCS), fondată în 1994, și Romanian Data Systems (RDS), fondată în 1998.

Compania mamă, Cable Communication Systems, în prezent Digi Communications , operează indirect grupuri de telecomunicații din Ungaria, Spania și Italia, prin intermediul RCS&RDS.

Digi Communications N.V, care va lansa vineri o ofertă publică inițială la BVB, estimează că va obține până la 1,218 miliarde lei din listare, în contextul în care vor fi vândute până la 21,744 milioane de acțiuni la un preț de ofertă estimat a fi între 38 lei și 56 lei per acțiune, potrivit prospectului publicat joi pe site-ul BVB.

Înainte de listare, compania a prezentat în premieră și datele financiare pe 2016. Astfel, în 2016, operațiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operațiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

"Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată pentru operațiunile continue de 263,3 milioane € și, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operațiunile continue", a menționat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
standard & poor's
rcs&rds