Statele Unite au pus sub acuzare trei programatori nord-coreeni pentru un furt cibernetic de 1,3 miliarde de dolari, în bani și criptomonede

Statele Unite au pus sub acuzare trei programatori nord-coreeni pentru un furt cibernetic de 1,3 miliarde de dolari, în bani și criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

Statele Unite au pus sub acuzare trei programatori nord-coreeni pentru un furt cibernetic de peste 1,3 miliarde de dolari, în bani și criptomonede, în care au fost afectate companii de la bănci la studiouri de film, a anunțat Departamentul de Justiție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acuzațiilor, Jon Chang Hyok, 31 de ani, Kim Il, 27 de ani, și Park Jin Hyok, 36 de ani, au furat bani în timp ce lucrau pentru serviciile de spionaj militar din Coreea de Nord. Park a mai fost acuzat anterior, într-o plângere făcută publică în 2018, scrie News.ro.

WhatsApp va introduce noi schimbări, inclusiv cu opțiunea Read Later CITEȘTE ȘI WhatsApp va introduce noi schimbări, inclusiv cu opțiunea Read Later

Departamentul de Justiție a anunțat că hackerii sunt responsabili de o gamă largă de activități penale și atacuri cibernetice de amploare, inclusiv unul efectuat în 2014 împotriva Sony Pictures Entertainment ca răzbunare pentru producerea filmului “The Interview”, care a avut ca subiect asasinarea liderului nord-coreean.

Aceștia mai sunt acuzați că au participat la crearea virusului WannaCry 2.0, care a afectat în special Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în mai 2017.

Actele de inculpare mai acuză hackerii că au accesat rețelele informatice și au abuzat de protocoalele SWIFT ale unor bănci din sudul și sud-estul Asiei, Mexicului, Africii și că au lansat aplicații malițioase, din mai 2018 până în septembrie 2020, având ca țintă aplicații pentru criptomonede.

Separat, un cetățean canadiano-american a pledat vinovat pentru spălarea unei părți din banii hackerilor.

Dosarul a fost înregistrat sigilat pe 8 decembrie 2020 și a fost făcut public miercuri, într-un tribunal federal din Los Angeles.

Deși cei trei sunt acuzați că lucrează pentru guvernul nord-coreean, Statele Unite acuză că aceștia au locuit uneori în diverse țări, inclusiv în China și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
furt cibernetic
criptomonede
programatori
sua