Stripe, al doilea cel mai valoros unicorn american, prezent și în România, concediază. E-mail transmis angajaților: Ne confruntăm cu o inflație încăpățânată

Stripe, al doilea cel mai  valoros unicorn american, prezent și în România, concediază. E-mail transmis angajaților: Ne confruntăm cu o inflație încăpățânată
scris 4 nov 2022

Procesatorul de plăți digitale Stripe, al doilea cel mai valoros “unicorn” american, cu activități și în România, concediază aproximativ 14% din forța sa de muncă globală, în condițiile în care încearcă să reducă costurile pe fondul inflației ridicate și al unui mediu de afaceri dificil.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Stripe, startup evaluat la 95 miliarde de dolari la ultima rundă de finanțare, va rămâne cu aproape 7.000 de angajați după finalizarea concedierilor.

Compania și-a lansat serviciile în România în urmă cu doi ani, moment la care avea aproximativ 2.000 de angajați.

Electrolux, prezent și în România, declanșează concedieri CITEȘTE ȘI Electrolux, prezent și în România, declanșează concedieri

“Ne confruntăm cu o inflație încăpățânată, șocuri energetice, rate ale dobânzii mai mari, bugete de investiții reduse și finanțare mai rară pentru startup-uri”, a declarat directorul general al Stripe, Patrick Collison, într-un e-mail transmis angajaților.

Collison nu a specificat care sunt diviziile și piețele vizate de concedieri, însă a precizat că angajații afectați vor primi o serie de compensații, printre care plata în avans a cel puțin 14 săptămâni lucrătoare, acoperind perioada până pe 21 februarie 2023, precum și bonusul anual pentru 2022.

Anunțul privind concedierile vine la câteva luni după ce Stripe și-a redus evaluarea internă cu 28%, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal în iulie.

Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate efectuate la cele 10 bănci participante la stabilirea ROBOR CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate efectuate la cele 10 bănci participante la stabilirea ROBOR

Stripe a fost evaluat la 95 miliarde de dolari la ultima sa rundă de finanțare, derulată în primăvara anului trecut, mult peste evaluarea de 36 miliarde de dolari obținută la runda precedentă.

Chiar și la o evaluare cu 28% mai mică, Stripe rămâne al doilea cel mai valoros “unicorn” - companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari - din SUA, după SpaceX (evaluată la 127 miliarde dolari).

Fondată în 2010 la San Francisco de frații irlandezi Patrick și John Collison, Stripe furnizează companiilor și clienților individuali software pentru acceptarea și trimiterea plăților, precum și pentru gestionarea afacerilor online.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stripe
platforma plati online
plati digitale
procesator plati digitale
concedieri
stripe romania