STUDIU 82% dintre cupluri împart aceleași dispozitive IT. Defectarea și infectarea accidentală cu malware, cele mai întâlnite probleme la folosirea în comun

STUDIU 82% dintre cupluri împart aceleași dispozitive IT. Defectarea și infectarea accidentală cu malware, cele mai întâlnite probleme la folosirea în comun
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2018

Un studiu recent arată că 82% dintre cupluri împart aceleași dispozitive și, de cele mai multe ori, o persoană din cuplu este mai puțin la curent cu lumea virtuală și mai puțin sigură pe comportamentul său online decât cealaltă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, se poate ajunge la punerea în pericol a datelor, afectarea dispozitivului sau la pierderi de bani – inclusiv pentru partenerul mai grijuliu, arată un studiu realizat în 18 țări, printre care și România, de Kaspersky Lab și firma de cercetare Toluna.

Studiul mai arată că 8 din 10 persoane împart computerul cu partenerul lor, iar jumătate au acces comun la smartphone-uri. 77% folosesc împreună aceleași conturi, fie că sunt de divertisment, bancare, de cumpărături sau pentru alte activități comune cu partenerul.

Atunci când au fost întrebate, jumătate dintre persoanele participante la studiu (57%) și care se aflau într-o relație au spus că ele consideră că sunt mai pricepute decât partenerul lor în materie de activități și siguranță în lumea online. Mai degrabă bărbații (75%) tind să creadă că sunt mai informați decât jumătatea lor, în această privință. 

Pandora, printre cele mai mari servicii de streaming muzical din SUA, a cumpărat AdsWizz, \ CITEȘTE ȘI Pandora, printre cele mai mari servicii de streaming muzical din SUA, a cumpărat AdsWizz, "Google-ul industriei audio", care are centrul principal de engineering în București

Cei care se consideră experți în domeniul cibernetic, comparativ cu partenerul lor, îl ajută frecvent pe acesta – 94% spun că încearcă mereu să-și ajute jumătatea în probleme care țin de tehnologie. Cu toate acestea, ajutorul lor nu este uneori dorit, o treime dintre respondenții (31%) care știu că partenerul lor este mai bun la IT spunând că evită să-i ceară ajutorul atunci când intră într-un bucluc online. Și nu este prea greu să se întâmple ceva de genul acesta, pentru că multe persoane nu sunt prea sigure pe ceea ce fac în mediul online. De exemplu, atunci când se conectează la o rețea Wi-Fi deși nu știu dacă este sau nu sigură  (58%), când descarcă fișiere de pe site-uri necunoscute (41%) sau când lasă un dispozitiv nesupravegheat într-un spațiu public (32%) - toate aceste situații le pot pune în pericol dispozitivele și datele.

Această realitate poate crea probleme în cuplu – 28% dintre partenerii mai buni la capitolul tehnologie spun că au avut mai multe probleme cu dispozitivele lor și conturile online de când le împart cu partenerul. Printre problemele evidențiate de cercetare se numără defectarea dispozitivelor (30%), infectarea accidentală cu malware (24%), cei care folosesc datele celuilalt fără consimțământul partenerului, fie accidental, fie intenționat (18%), pierderi de bani din greșeală sau din cauza malware-ului (16%).

viewscnt
Afla mai multe despre
cuplu
dspozitive it
wi fi
internet