STUDIU Deutsche Bank: 77% dintre specialiștii IT români stabiliți în Olanda, Elveția sau Germania iau în calcul revenirea în țară

STUDIU Deutsche Bank: 77% dintre specialiștii IT români stabiliți în Olanda, Elveția sau Germania iau în calcul revenirea în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2017

Un studiu al DB Global Technology, centrul de tehnologie din București al Deutsche Bank, arată că 77% dintre respondenți sunt deschiși la ideea de a se întoarce în țară, deși 43% sunt foarte puțin sau deloc informați cu privire la evoluția sectorului IT din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Printre cele mai importante criterii în luarea acestei decizii se află salariul, beneficiile extrasalariale și oportunitățile de dezvoltare profesională. De asemenea, 80% dintre cei care lucrează în străinătate consideră cruciale contextul politic, sistemul de sănătate și cel de educație. 40% dintre cei chestionați sunt de părere că ar fi dificil să economisească bani în țara natală. 

Care sunt joburile bine plătite pe care le pot accesa românii din Diaspora la întoarcerea în țară CITEȘTE ȘI Care sunt joburile bine plătite pe care le pot accesa românii din Diaspora la întoarcerea în țară

„Sectorul IT din România are un potențial enorm și oferă numeroase oportunități pentru specialiștii în căutarea dezvoltării profesionale, prin acces la proiecte variate și echipe experimentate aflate în continuă extindere. Rezultatele acestui studiu indică atât disponibilitatea profesioniștilor români din străinătate de a reveni în țară, cât și necesitatea de a le oferi informații complete și de actualitate despre beneficiile pe care le poate avea o carieră în România”, a declarat Iulia Cîrmaciu, Director HR la DB Global Technology.

Studiul a fost realizat de DB Global Technology și Catalyst Solutions, cu participarea a 400 de specialiști IT români stabiliți în țări precum Olanda, Elveția, Germania sau Marea Britanie.

În România, DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, a ajuns la 800 de angajați, 150 dintre aceștia alăturându-se echipei în acest an.

DB Global Technology, operațional din ianuarie 2014, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 165,72 milioane de lei, în creștere cu 64,8% față de 2015.

DOCUMENT Aproape 100.000 de copii din România au părinți plecați la muncă în străinătate. Anul trecut s-au născut mai mulți copii în diaspora CITEȘTE ȘI DOCUMENT Aproape 100.000 de copii din România au părinți plecați la muncă în străinătate. Anul trecut s-au născut mai mulți copii în diaspora

În 2013, Deutsche Bank a primit aprobarea de la Ministerul Finanțelor pentru un ajutor de stat de 15,7 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect evaluat la 40 milioane de euro. Compania s-a angajat astfel să creeze 500 de locuri noi de muncă.

DB Global Technology dezvoltă soluții software pentru operațiunile globale ale Deutsche Bank, una din cele mai mari bănci la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
revenire romania