SUA și Marea Britanie au acuzat o grupare de hackeri susținută de Rusia de spionaj cibernetic

SUA și Marea Britanie au acuzat o grupare de hackeri susținută de Rusia de spionaj cibernetic
scris 17 apr 2018

Statele Unite și Marea Britanie au acuzat o grupare de hackeri susținută de guvernul rus că au infectat calculatoare din întreaga lume în cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care a avut ca țintă agențiile guvernamentale, afacerile și operatori de infrastructură, scrie Reuters.

Oficialii britanici și americani au declarat în cadrul unei teleconferințe că intenționează să emită o alertă comună privind atacurile, scrie News.ro.

Aceștia au susținut că hackerii țintesc routerele care reprezintă o componentă cheie a infrastructurii internetului, în cadrul unei campanii de spionaj cibernetic care ar putea fi folosită în viitor pentru a lansa atacuri.

FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor CITEȘTE ȘI FOTO O tânără debutează în afaceri cu o cofetărie dedicată exclusiv câinilor

"S-ar putea pre-poziționa pentru acțiuni în perioade tensionate", a declarat  director al Centrului Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie, care a adăugat că milioane de dispozitive au fost vizate în această campanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
spionaj cibernetic
rusia
hackeri