Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenționează să majoreze de 4 ori numărul de angajați de la fabrica din India

Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenționează să majoreze de 4 ori numărul de angajați de la fabrica din India
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2022

Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenționează în următorii doi ani să majoreze de patru ori numărul de angajați de la fabrica sa de iPhone din India, au declarat pentru Reuters două surse guvernamentale, în condițiile în care gigantul tehnologic american caută alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, și al restricțiilor din statul asiatic, care au afectat producția, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La 1 noiembrie, Foxconn a promis că va majora de patru ori bonusurile acordate angajaților care acceptă să rămână la uzina de la Zhengzhou, China, în pofida restricțiilor dure introduse la aceasta, din cauza cazurilor de Covid. Unitatea din centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone, scrie Agerpres.

Zimmer Biomet Holdings deschide prima sucursală din România CITEȘTE ȘI Zimmer Biomet Holdings deschide prima sucursală din România

În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone și în India, dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producției globale.

Problemele de producție au determinat săptămâna aceasta Apple să înrăutățească estimările privind livrările celui mai recent model iPhone 14, o veste proastă în perspectiva majorării vânzărilor în sezonul sărbătorilor.

Foxconn intenționează acum să majoreze numărul de angajați de la fabrica din sudul Indiei la 70.000, angajând încă 53.000 persoane în următorii doi ani, susțin sursele.

Foxconn a inaugurat uzina din India în 2019 și a majorat producția, anul acesta începând fabricarea modelului iPhone 14.

Reprezentanții Foxconn și Apple nu au dorit să comenteze informația.

Principalii subcontractorii taiwanezi ai Apple - Foxconn, Wistron și Pegatron - produc în prezent telefoane iPhone la fabricile lor din sudul Indiei. Toți cei trei producători au primit stimulente financiare în cadrul planului Guvernului indian.

În septembrie, analiștii JP Morgan estimau că Apple ar putea produce unul din patru iPhone-uri în India până în 2025 și 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch și AirPods, ar urma să fie fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

Apple a cochetat mai mulți ani cu ideea de produce telefoane iPhone în India înainte ca premierul Narendra Modi să lanseze în 2020 un plan de stimulente financiare în valoare de șase miliarde de dolari, care a determinat gigantul american să își încurajeze furnizorii să își extindă producția în India.

Deocamdată, India este cu mult în urma Chinei. Aproximativ trei milioane de telefoane iPhone au fost produse în India anul trecut, comparativ cu 230 de milioane de unități produse în China.

India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
foxconn