Serviciul Apple de comunicare prin satelit este disponibil în șase noi piețe

Serviciul Apple de comunicare prin satelit este disponibil în șase noi piețe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2023

Apple extinde disponibilitatea serviciului Emergency SOS via Satellite, care dublează cu această ocazie numărul de țări în care este funcțional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din această săptămână, serviciul de comunicare prin satelit în cazuri de urgență de pe iPhone 14 poate fi folosit în șase noi țări: Austria, Belgia, Italia, Luxemburg, Țările de Jos și Portugalia.

Astfel, Emergency SOS via Satellite activează acum în 12 țări. După lansarea europeană din decembrie, acesta putea fi folosit, pe lângă Statele Unite și Canada, în Franța, Germania, Irlanda și Marea Britanie.

Apple lansează un serviciu de streaming specializat în muzică clasică CITEȘTE ȘI Apple lansează un serviciu de streaming specializat în muzică clasică

Gigantul american amintește, cu această ocazie, că Emergency SOS via Satellite nu funcționează la interior, ci doar în spații deschise, unde cerul poate fi văzut nestingherit.

Emergency SOS via Satellite este un serviciu disponibil încă gratuit pe iPhone 14, prin care utilizatorii pot trimite scurte mesaje de urgență prin satelit, în zonele izolate, unde nu există semnal terestru.

Funcționalitatea acestuia poate fi afectată de copaci sau clădiri înalte, iar trimiterea unui mesaj în acest fel durează semnificativ mai mult decât prin rețeaua terestră.

După Apple, alte câteva companii de tehnologie au anunțat că vor lansa servicii similare. Printre acestea se numără Qualcomm și Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
comunicare
satelit