Thomson Reuters cumpără startupul de servicii prin inteligență artificială în domeniul juridic Casetext, pentru 650 de milioane de dolari

Thomson Reuters cumpără startupul de servicii prin inteligență artificială în domeniul juridic Casetext, pentru 650 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2023

Thomson Reuters a încheiat un acord pentru cumpărarea Casetext, o companie startup din domeniul juridic care deține un asistent de inteligență artificială pentru profesioniștii în drept, într-o tranzacție de 650 de milioane de dolari, în numerar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Directorul financiar al Thomson Reuters, Michael Eastwood, a declarat luna trecută că compania plănuiește să cheltuie aproximativ 100 de milioane de dolari pe an pentru a investi în inteligența artificială (AI), buget care va fi separat de bugetul pentru fuziuni și achiziții al companiei de știri și informații, de aproximativ 10 miliarde de dolari, de acum până în 2025, scrie News.ro.

Meta lansează un abonament pentru căștile de VR CITEȘTE ȘI Meta lansează un abonament pentru căștile de VR

Unul dintre produsele cheie ale Casetext este CoCounsel, un asistent juridic AI lansat în 2023 și alimentat de GPT-4, care oferă revizuire a documentelor, memorii de cercetare juridică, pregătirea depozițiilor și analiza contractului, în câteva minute, a spus Thomson Reuters într-un comunicat.

Casetext a primit acces timpuriu la modelul de limbaj mare GPT-4 al OpenAI, permițându-i să dezvolte soluții cu noua tehnologie și să perfecționeze cazurile de utilizare pentru profesioniștii din domeniul juridic, a adăugat acesta.

Casetext, cu sediul în California, are 104 angajați, iar clienții săi includ peste 10.000 de firme de avocatură și departamente juridice corporative.

Achiziția Casetext este un alt pas către aducerea de soluții generative de inteligență artificială clienților, a declarat Steve Hasker, președinte și CEO al Thomson Reuters.

AI generativă este un tip de inteligență artificială care generează conținut sau date noi,k ca răspuns la o solicitare sau o întrebare a unui utilizator. Acordul este așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului 2023, sub rezerva aprobărilor de reglementare specificate și a condițiilor obișnuite de finalizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
thomson reuters
casetext