Tranzacție - Sarmis Capital investește în BMF Group

Tranzacție - Sarmis Capital investește în BMF Group

Cezar Scarlat

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 iun 2023

Sarmis Capital, fond privat de investiții înființat în România pentru piața locală și țările vecine, investește în BMF Group, companie de facility management, a transmis pentru Profit.ro Cezar Scarlat, co-fondator Sarmis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform datelor Profit.ro, BMF Grup a avut EBITDA de 6 milioane euro.

Smart Capital a investit anterior și în Smart Dynamics.

"Ne bucurăm să ne unim forțele cu BMF Grup, liderul pieței de facility management integrat, în familia Sarmis Capital. Investiția noastră în această companie este rezultatul unei analize amănunțite a performanțelor deosebite înregistrate în cei peste 10 ani de activitate și a potențialului considerabil de creștere. Vom susține puternic succesul pe termen lung al companiei și consolidarea poziției BMF Grup ca lider indiscutabil în industria de facility management, atât prin resurse strategice, cât și financiare semnificative", spune Scarlat.

Smart ID Dynamics a fost a doua investiție a fondului Sarmis Capital în România, după achiziția recentă a pachetului majoritar al COS (liderul pieței locale de servicii personalizate de fit-out). 

Reuters: Succesul UiPath a schimbat scena startup-urilor românești. \ CITEȘTE ȘI Reuters: Succesul UiPath a schimbat scena startup-urilor românești. "Când a devenit unicorn, ne-am dat seama că și valoarea percepută a firmei noastre a crescut într-o singură zi."

BMF Grup a fost lansat de Constantin Tomescu. El a coordonat activitatea de dezvoltare a Anchor Grup în perioada în care s-au dezvoltat Plaza România și București Mall, primele malluri din România. Ulterior el a pus bazele BMF Grup, companie specializată pe servicii de facility management.

Tomescu a fost viceprimar al Sectorului 6 în mandatul lui Gabriel Mutu, iar acum este, în continuare, consilier local din partea PSD și face parte din comisia buget, finanțe, investiții și fonduri europene.

"Viziunea noastră pentru următoarea etapă de dezvoltare a companiei este de a deveni un actor regional de referință în domeniul facility managementului integrat", spune Tomescu.

Fondat în 2011, BMF Grup a avut anul trecut o cifră de afaceri consolidată de peste 30 milioane de euro, cu circa 1.800 angajați, furnizând soluții în integrarea serviciilor de administrare, gestionare a instalațiilor, întreținere, curățenie, securitate, deszăpezire, peisagistică, prevenirea și stingerea incendiilor, revizii și tehnologie inteligentă a clădirilor.

Sarmis Capital este un fond independent de private equity înființat în 2019, investind în general cel puțin 10 milioane euro per tranzacție, în pachete majoritare de acțiuni ale companiilor de dimensiuni medii.

Membrii echipei au investit deja peste 200 milioane euro în 15 tranzacții în România.

Fondatori sunt Cezar Scarlat (anterior Partener Senior și lider al biroului din România al fondului Abris Capital Partner), Bogdan Pătrașcu (anterior consultant la PWC), Viorel Scarlat (anterior Senior Investment Manager în cadrul departamentului de Private Equities al Abu Dhabi Investment Authority), Cătălin Oroviceanu (anterior Director Juridic pentru diverse companii din portofoliul fondurilor de private equity).

viewscnt
Afla mai multe despre
smart id dynamics
sarmis capital