Threads a trecut de 100 de milioane de utilizatori în cinci zile

Threads a trecut de 100 de milioane de utilizatori în cinci zile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 iul 2023

Noua rețea socială Threads, care dădea semne că va fi noua senzație în social media încă din primele ore, a depășit deja pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar de cinci zile a avut nevoie cea mai nouă platformă socială lansată de Meta să treacă de 100 de milioane de utilizatori, fiind de departe aplicația cu cea mai rapidă ascensiune din toate timpurile.

Spre comparație, deținătorul de până acum al acestui titlu, ChatGPT, a avut nevoie de două luni pentru a ajunge la același prag de 100 de milioane de utilizatori.

Threads a devenit aplicația cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile CITEȘTE ȘI Threads a devenit aplicația cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile

Șeful Meta, Mark Zuckerberg a recunoscut că a fost și el luat prin surprindere de ascensiunea nemaivăzută a Threads. Acesta a anunțat mai multe praguri de performanță depășite în primele două zile, de 2 milioane de utilizatori, 5 milioane, 10 milioane, 30 de milioane și 70 de milioane.

Și nu este doar vorba de numărul utilizatorilor curioși să vadă noua platformă, ci și de conținut. În prima zi, Threads avea deja peste 95 de milioane de postări și peste 190 de milioane de like-uri.

Asta în condițiile în care platforma nu a fost lansată în Europa. Meta nu are voie să combine datele Threads cu cele generate de Instagram și lucrează să armonizeze acest aspect cu legislația europeană.

Surprins de ascensiunea Threads, care, în fapt, nu este altceva decât o clonă de Twitter, a fost și proprietarul acestei platforme, Elon Musk. Acesta și-a trimis avocații încă în a doua zi după lansarea Threads să-l amenințe cu proces pe Mark Zuckerberg.

Twitter are în jur de 350 de milioane de utilizatori, conform estimărilor făcute de Statista. Nu doar că Threads pare să fie pe punctul de a depăși Twitter în nu foarte mult timp, însă, o parte dintre utilizatori vin tocmai de la Twitter.

Mulți utilizatori Twitter și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care această platformă evoluează sub conducerea lui Elon Musk și așteptau apariția unei alternative viabile.

Threads este la început de drum și nu oferă multe dintre funcțiile pe care le au alte platforme sociale. Însă, este doar o chestiune de timp până când Meta, motivată de performanța acesteia și de rivalitatea dintre cei doi antreprenori, va începe să adauge rapid funcționalitățile care lipsesc acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
threads
social media
twitter
mark zuckerberg
elon musk