Threads testează o funcție de căutare pentru conținut

Threads testează o funcție de căutare pentru conținut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 sep 2023

Noua rețea socială Meta, Threads, va avea în curând o funcție de căutare în adevăratul sens al cuvântului, care va putea fi folosită și pentru căutarea conținutului, nu doar pentru căutarea numelor de utilizator.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Funcția de căutare s-a numărat printre numeroasele minusuri cu care Meta s-a grăbit să lanseze rețeaua socială Threads, pentru a capitaliza deficitul de imagine de care suferă Twitter.

La momentul lansării, căutarea de pe Threads putea fi folosită doar pentru a găsi nume de utilizator. Acum, însă, platforma a început să testeze o funcție veritabilă de căutare.

Instagram vrea să crească lungimea filmărilor verticale CITEȘTE ȘI Instagram vrea să crească lungimea filmărilor verticale

În prima instanță, după tastarea cuvintelor căutate, Threads va afișa în continuare doar numele de utilizator corespunzătoare. Însă, o nouă opțiune afișată în pagina de căutare, le permite utilizatorilor să caute postările care conțin cuvintele tastate.

Deși este vorba doar de un test deocamdată, acesta a fost anunțat deja de Mark Zuckerberg pe aceeași rețea socială, ceea ce pare să sugereze că nu va trece mult până când această facilitate va fi lansată oficial.

În ciuda scăderii nivelului de implicare a utilizatorilor față de momentul lansării, Meta a continuat să lucreze la îmbunătățirea și promovarea noii sale rețele sociale.

Începând din această săptămână, Instagram afișează o secțiune cu postări preluate de pe Threads, tocmai pentru a încerca să trimită cât mai mulți utilizatori pe noua platformă.

În continuare, Threads nu este disponibilă utilizatorilor din Uniunea Europeană, din cauza faptului că preia datele utilizatorilor din Instagram, ceea ce contravine normelor comunitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
threads
căutare