TikTok intenționează să angajeze 3.000 de ingineri în trei ani, în Europa, Canada și Singapore

TikTok intenționează să angajeze 3.000 de ingineri în trei ani, în Europa, Canada și Singapore
scris 28 oct 2020

TikTok intenționează să angajeze aproximativ 3.000 de ingineri în următorii trei ani, majoritatea în Europa, Canada și Singapore, a anunțat marți compania, transmite Reuters.

Planul arată că populara aplicație video nu a renunțat la planurile sale de expansiune, în pofida incertitudilor legate de proprietarii săi. Președintele american Donald Trump a ordonat companiei mamă ByteDance, din China, să vândă TikTok, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor personale ale utilizatorilor pe care le gestionează, scrie News.ro

Firmele cer printr-o petiție online Guvernului suplimentarea programului de granturi pentru capital de lucru. Petiția, cu aproape 5.000 susținători, printre cele mai populare pe site-ul petitieonline.com. Soluțiile în criză pentru IMM - la Videoconferința CITEȘTE ȘI Firmele cer printr-o petiție online Guvernului suplimentarea programului de granturi pentru capital de lucru. Petiția, cu aproape 5.000 susținători, printre cele mai populare pe site-ul petitieonline.com. Soluțiile în criză pentru IMM - la Videoconferința

„Pentru a sprijini dezvoltarea noastră rapidă la nivel mondial, intenționăm să continuăm extinderea echipei globale de ingineri a TikTok, inclusiv adăugarea a aproximativ 3.000 de ingineri în Canada, Europa, Singapore, precum și în SUA, în următorii trei ani”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Statele Unite vor rămâne unul dintre centrele de inginerie ale companiei și vom angaja mai mult personal, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În prezent, există aproximativ 1.000 de ingineri care lucrează pentru TikTok în afara Chinei, aproape jumătate dintre ei având sediul în Mountain View, California.

Reuters a relatat anterior că ByteDance intenționează să investească miliarde de dolari și să recruteze sute de angajați în Singapore, oraș pe care l-a ales ca sediul său central din Asia de Sud-Est.

Trump a declarat luna trecută că a aprobat un acord preliminar prin care Oracle și Walmart ar urma să cumpere participații la TikTok, dar acordul oficial nu s-a concretizat, după ce ByteDance a spus că nu va renunța la o participație majoritară la aplicație.

Un judecător american va analiza pe 4 noiembrie dacă guvernul SUA va putea să interzică descărcarea TikTok din magazinele de aplicații americane, o măsură despre care ByteDance a avertizat că ar interzice efectiv utilizarea sa în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
ingineri