TikTok renunță la moderatorii chinezi

TikTok renunță la moderatorii chinezi
scris 16 mar 2020

Platforma chineză de short-form video anunță că nu va mai folosi moderatori din China pentru conținutul care este postat în alte regiuni ale lumii.

TikTok face mari eforturi pentru a fugi de originile sale și a nu fi văzut ca un instrument ce poate fi folosit oricând de regimul autoritar din China. Pe lista acestor eforturi se adaugă acum și moderarea conținutului.

Dacă până acum angajații TikTok care moderau conținutul erau din China, în viitorul apropiat conținutul din restul lumii va fi moderat de oameni care nu sunt din această țară.

Orban sugerează că nu va accepta prelungirea pe 10 ani a licențelor pentru frecvențe radio ale Orange și Vodafone CITEȘTE ȘI Orban sugerează că nu va accepta prelungirea pe 10 ani a licențelor pentru frecvențe radio ale Orange și Vodafone

Aproximativ 100 de moderatori chinezi vor fi schimbați în următoarele săptămâni cu persoane din alte regiuni ale lumii. Moderatorii chinezi vor urmării în continuare filmările postate în China.

Această măsură vine să combată una din temerile și acuzațiile cu care TikTok s-a confruntat frecvent în ultimul an. Anume, presupusa cenzură.

Noii moderatori vor fi mai familiari cu normele de cultură din vest și vor avea, cel mai probabil, mai multă deschidere către anumite manifestări, pe care moderatorii chinezi poate că nu le înțelegeau la fel de bine și tindeau să le cenzureze.

Însă, moderatorii din alte țări, care vor fi totuși angajații TikTok și se vor supune deciziilor luate de conducerea companiei, nu vor putea garanta lipsa cenzurii și nici eventualul acces al datelor de către regimul de la Beijing.

În cadrul acelorași eforturi, TikTok va deschide în Statele Unite un așa-numit centru de transparență, prin care experții vor putea să urmărează modul în care funcționează compania și este moderat conținutul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tiktok
video