TikTok și-a redus puternic ținta de venituri din publicitate pentru acest an

TikTok și-a redus puternic ținta de venituri din publicitate pentru acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 nov 2022
TikTok, deținută de ByteDance, și-a redus cu aproximativ 2 miliarde de dolari ținta de venituri din publicitate pentru 2022, subliniind consecințele unei crize globale care a afectat și alți giganți, de la Google la Meta.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a declarat în timpul unei întâlniri recente cu angajații că aplicația și-a redus prognoza de venituri din publicitate pentru 2022 la 10 miliarde de dolari, de la cel puțin 12 miliarde de dolari anterior, potrivit unei surse Reuters. 
Ursus România își schimbă președintele. Cel actual pleacă acasă, după mai puțin de 2 ani CITEȘTE ȘI Ursus România își schimbă președintele. Cel actual pleacă acasă, după mai puțin de 2 ani

Revizuirea reflectă și o scădere a cheltuielilor de marketing la nivel mondial, în condițiile în care companiile și consumatorii își restrâng bugetele și se pregătesc să facă față unei posibile recesiuni. Multe dintre cele mai mari companii din lume, printre care Alphabet, Amazon.com, Meta și Microsoft au raportat rezultate sub estimări, ceea ce a redus cu sute de milioane sau miliarde de dolari evaluările lor de piață.

ByteDance a devenit cel mai valoros startup din lume datorită succesului unor aplicații precum TikTok și Douyin (varianta chineză), dar devenit ulterior presată de măsurile Beijingului împotriva companiilor din tehnologie și suspiciunile Washingtonului. Îngrijorările legate de modul în care TikTok stochează datele utilizatorilor din SUA și gestionează fluxurile de informații între angajații din China și din alte părți ale lumii au intrat în atenția legiuitorilor și politicienilor americani.
 
La fel ca majoritatea platformelor de socializare, TikTok își obține majoritatea veniturilor din publicitate. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tik tok
bytedance
bytedance
publicitate
recesiune