VIDEO YouTube lansează formatul Shorts pe televizoare

VIDEO YouTube lansează formatul Shorts pe televizoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 nov 2022

Clona de TikTok a YouTube ia cu asalt televizoarele, în ciuda discrepanței dintre formatul video vertical al clipurilor și cel orizontal al televizoarelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Formatul Shorts, care desemnează clipurile video verticale și scurte făcute populare de TikTok, va fi putea fi vizionat prin intermediul aplicației YouTube pentru televizoarele smart.

Cei de la YouTube au explicat provocările aducerii unui format video vertical pe televizor, din cauza spațiului gol din jurul acestuia.

Instagram implementează opțiuni pentru programarea postărilor CITEȘTE ȘI Instagram implementează opțiuni pentru programarea postărilor

După ce au fost testate mai multe formate, s-a decis să se meargă pe blurarea spațiului din jurul clipurilor verticale - format folosit și de televiziuni atunci când difuzează astfel de filmări.

Clipurile verticale sunt însoțite și de un set limitat de acțiuni. Pe lângă butoanele de apreciere sau dezaprobare, există și o funcție de abonare la canalul de care aparține clipul vizionat.

În timpul vizionării pot fi folosite butoanele telecomenzii pentru controlarea redării. La fel ca pe telefoane, clipurile vor continua să ruleze până când utilizatorul decide să navigheze mai departe.

Acest format va fi disponibil pe televizoarele smart lansate începând cu 2019 și va avea o secțiune specială dedicată în pagina principală a aplicației.

YouTube Shorts are în prezent 1,5 miliarde de utilizatori lunari.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
shorts
televizoare