TikTok testează un mod orizontal de vizionare

TikTok testează un mod orizontal de vizionare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 dec 2022

Platforma socială care a devenit celebră datorită formatului vertical de clipuri scurte, ar putea oferi în curând și un mod de vizionare pe orizontală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr redus de utilizatori TikTok au descoperit o nouă funcție, care este în prezent testată de compania chineză și care facilitează vizionarea pe orizontală a clipurilor video.

În formatul actual, pagina clipurilor dreptunghiulare include un buton pentru Full Screen. Apăsând acest buton, utilizatorul poate apoi roti telefonul pentru viziona clipul pe orizontală.

Twitter va avea o versiune fără reclame CITEȘTE ȘI Twitter va avea o versiune fără reclame

Vizionarea pe orizontală folosește mai eficient ecranul telefonului în cazul clipurilor care au fost filmate cu aparate video tradiționale sau cu telefoane ținute pe orizontală.

TikTok ar putea simplifica și mai mult această facilitate înainte de lansarea oficială, permițând trecerea la modul orizontal de vizionare prin simpla rotire a telefonului, fără a mai fi nevoie de apăsarea vreunui buton - așa cum funcționează și alte aplicații de video.

Modul orizontal nu este doar o funcționalitate care servește experienței utilizatorilor, este o mutare clară pe teritoriul YouTube, asta după alte mutări similare, precum creșterea duratei maxime a clipurilor la 10 minute.

YouTube la rândul lui a copiat funcționalitatea TikTok prin secțiunea Shorts, în care afișează deja reclame, al căror venituri va fi împărțit cu creatorii de conținut.

Rămâne de văzut când va lansa TikTok vizionarea pe orizontală pentru toți utilizatorii și ce formă va îmbrăca aceasta în momentul lansării.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
video
social media