Tim Cook: Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni

Tim Cook: Apple cumpără o companie la fiecare câteva săptămâni
scris 7 mai 2019

Șeful Apple a dezvăluit o imagine mai puțin cunoscută a companiei pe care o conduce, o imagine care arătă o strategie foarte agresivă în ceea ce privește achizițiile.

Tim Cook a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru CNBC ca Apple cumpără o nouă companie la fiecare cățea săptămâni și că, în ultima jumătate de an, compania pe care o conduce a achiziționat în jur de 20 - 25 de startup-uri.

“Achiziționăm tot ce avem nevoie și are un scop strategic. Astfel, cumpărăm o companie în medie, la fiecare două - trei săptămâni.”

Imaginea desenată de Tim Cook este surprinzătoare pentru public și chiar pentru unii analiști, deoarece Apple nu face publice aceste achiziții, preferând să păstreze secretul pentru a ascunde intențiile privind strategiile de viitor ale companiei.

Uniunea Europeană va deschide o investigație împotriva Apple CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va deschide o investigație împotriva Apple

Apple preferă de regulă să cumpere startup-uri pentru care nu plătește sume imense de bani dar care se îi conferă tehnologii, talent și proprietăți intelectuale ce se potrivesc cu planurile de viitor ale companiei.

Cea mai mare achiziție din istoria recentă este Beats, din 2014, pentru care Apple a plătit 3 miliarde de dolari. Beats stă la baza serviciului Apple Music, iar Apple încă vinde căști sub acest brand.

Peste 20 de startup-uri cumpărate în doar 6 luni arată o strategie de achiziții foarte agresivă din partea Apple, companie care are la dispoziție, conform unor surse, peste 225 de miliarde de dolari în cash.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
tim cook
achizitii
startup-uri