Toți utilizatorii Google vor trebui să folosească autentificarea în doi pași

Toți utilizatorii Google vor trebui să folosească autentificarea în doi pași
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2021

Dintr-o opțiune ce putea fi activată de cei care chiar erau preocupați de securitatea conturilor personale, autentificarea în doi pași devine într-un criteriu esențial de securitate, activ pe toate conturile Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american, Google, a anunțat că va activa funcția 2FA (Two Factor Authentication) pe toate conturile utilizatorilor săi, după ce acestea vor fi configurate și verificate în acest sens.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Doar o funcție opțională până acum, 2FA reprezintă un pas suplimentar pentru securizarea conturilor online. După ce introduce numele de utilizator și parola când încearcă să se autentifice, sistemul 2FA trimite utilizatorului pe telefon un cod temporar, pe care acesta trebuie să-l completeze pentru verificarea identității.

În acest sistem, verificarea identității se face prin intermediul telefonului personal, presupunându-se că un hacker ce a aflat numele de utilizator și parola unui cont nu a reușit să fure sau să spargă și telefonul acestuia, pentru a intercepta codurile de verificare.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Înainte să-și treacă toate miliardele de utilizatori pe 2FA, Google va iniția un proces de verificare a acestora. Activarea 2FA se va face abia după ce utilizatorii își vor confirma identitatea în urma unei notificări primite pe telefon.

După activare, utilizatorii serviciilor Google vor primi codul de verificare prin SMS sau o aplicație specială. Aplicațiile de autentificare, precum Authy, reprezintă varianta mai sigură, întrucât SMS-ul este o funcție mai vulnerabilă.

Cea mai sigură formă de folosire a funcției 2FA, rămâne autentificatorul fizic - un mic device ce poate fi purtat la chei. Codurile generate de un autentificator fizic nu depind de o conexiune wireless, care să fie susceptibilă de interceptare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
2fa