Tranzacție: Bittnet Systems a cumpărat 23% din acțiunile The E-Learning Company pentru 1,75 milioane lei

Tranzacție: Bittnet Systems a cumpărat 23% din acțiunile The E-Learning Company pentru 1,75 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Bittnet Systems (BNET) a anunțat că a finalizat negocierile pentru achiziția a 23% din capitalul social al The E-Learning Company SA (ELC), valoarea totală estimată a tranzacției fiind estimată la 1,75 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Bittnet Systems informează investitorii despre finalizarea cu succes a negocierilor pentru intrarea în acționariatul The E-Learning Company SA (ELC) și semnarea contractului de investiție pentru cumpărarea a 20.700 din acțiuni, adică 23% din capitalul social. Valoarea totală estimată a tranzacției este dimensionată la suma de 1,75 milioane lei", arată un anunț al companiei.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Plata către fondatorii E-Learning Company se va realiza în două etape, conform Hotărârii nr . 6 AGEA Bittnet din noiembrie 2020, printr-un mixt de numerar și acțiuni BNET: o primă tranșă în valoare de 850.000 lei va fi achitată parțial în numerar (450.000 lei) și restul compensată prin emiterea de acțiuni BNET și alocarea lor în dreptul fondatorilor ELC; a doua tranșă va fi calculată la începutul anului 2022 scăzând din prețul tranzacției valoarea primei tranșe, scrie News.ro.

"Prețul exact al tranzacției și alocarea între numerar și compensarea prin acțiuni BNET se va face în funcție de îndeplinirea anumitor indicatori de profitabilitate pe care ELC țintește să îi obțină pentru anul financiar 2021. Numărul de acțiuni pentru compensarea fiecărei dintre cele două tranșe va fi determinat în conformitate cu prevederile art. 210(2) din Legea 31/1990 și art. 87-88 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață și art. 174 din Regulamentul ASF nr. 5/2018", precizează compania.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ca urmare a contractului de investiție, Bittnet are alocat un loc în Consiliul de Administrație al E-Learning Company, poziție care va fi ocupată de Ivylon Management SRL prin Logofătu Cristian.

"Bittnet a decis participarea în ELC cu scopul de a atinge anumite limite de profitabilitate minimă, fapt pentru care, în anii următori se va urmări obținerea distribuirii de dividende, astfel încât Bittnet să poată atinge un randament de cel puțin 18% anualizat cu condiția ca ELC să realizeze un grad de profitabilitate cel puțin egal cu acest procent", mai arată compania.

În urma intrarii Bittnet Systems în acționariat a fost semnat de părți și un contract de împrumut prin care emitentul a pus la dispoziția The E-Learning Company suma de 240.000 lei pentru finanțarea capitalului de lucru pe o perioadă maximă de 3 ani și o dobândă de 10% per an.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

The E-Learning Company are un portofoliu de soluții și produse diverse structurat pe mai multe direcții care acopera domenii ca dezvoltare personală și profesională, comunicare, vânzare și negociere, marketing, resurse umane, project management, Microsoft Office, finanțe, limba engleză.

Investiția în acțiunile The E-Learning Company a fost aprobată de AGEA Bittnet din 26 noiembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
the e-learning company