Tranzacție: Ericsson achiziționează Cradlepoint cu 1,1 miliarde de dolari

Tranzacție: Ericsson achiziționează Cradlepoint cu 1,1 miliarde de dolari
scris 24 sep 2020

Ericsson va achiziționa Cradlepoint, liderul pieței din SUA în soluțiile Enterprise Wireless Edge WAN 4G și 5G, iar prețul de achiziție este de 1,1 miliarde de dolari, tranzacția urmând să se încheie înainte de sfârșitul trimestrului 4 al acestui an.

”Ericsson a luat decizia de a achiziționa Cradlepoint, liderul pieței din SUA în soluțiile Enterprise Wireless Edge WAN 4G și 5G. Investiția este esențială pentru strategia Ericsson de a-și mări cota de piață în sectorul 5G pentru companii, aflat în expansiune rapidă. Cradlepoint completează portofoliul Ericsson de servicii 5G pentru afaceri, care include rețele dedicate și o platformă IoT globală”, a informat compania.

Firefox 81 vine cu o interfață nouă, posibilitatea completări PDF-urilor și alte noutăți CITEȘTE ȘI Firefox 81 vine cu o interfață nouă, posibilitatea completări PDF-urilor și alte noutăți

Tranzacția va facilita dezvoltarea unor noi produse și sisteme integrate pentru clienții Ericsson, sprijinind servicii 5G integrate pentru sectorul de business, cu profitabilitate crescută, scrie News.ro

Cradlepoint va deveni parte din grup, urmând să fie deținută în totalitate de Ericsson, însă va continua să își desfășoare activitatea sub brandul său existent. Va face parte din divizia Ericsson Business Area Technologies & New Businesses. Angajații Cradlepoint vor rămâne în cadrul companiei, al cărei sediu se află în Boise, capitala statului Idaho (SUA).

”Prețul de achiziție se ridică la 1,1 miliarde de dolari, tranzacția urmând să se încheie înainte de sfârșitul trimestrului IV 2020, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere. Prețul de achiziție, acoperit din surse proprii ale Ericsson, va fi plătit integral la încheierea tranzacției. Vânzările Cradlepoint din 2019 au fost de 1,2 miliarde SEK (coroane suedeze), cu o marjă brută de 61%. Se așteaptă ca marjele operaționale ale Ericsson să fie afectate negativ cu aproximativ 1% în 2021 și 2022 - jumătate din cauza amortizării activelor provenite în urma achiziției. Cradlepoint urmează să contribuie la fluxul de numerar operațional începând cu 2022”, mai arată Ericsson.

Obiectivele financiare ale grupului Ericsson pentru anul 2022 rămân neschimbate, iar Cradlepoint este puternic poziționat pe o piață cu o creștere de circa 25-30%, precizează companiile.

”Achizițiile pentru extinderea portofoliului sunt o parte integrantă a strategiei noastre comunicate anterior. Achiziția Cradlepoint completează oferta noastră existentă și este esențială pentru strategia noastră de a ajuta clienții să crească valoarea investițiilor lor în rețeaua 5G. Ericsson se bazează pe o poziție unică, oferită de Cradlepoint în calitate de lider pe piața Wireless Edge și wireless WAN. Îmbinând accesul nostru pe piață, la scară largă, cu relațiile existente, pe care le avem cu cei mai mari operatori de telefonie mobilă din lume, investim pentru a a sprijini dezvoltarea clienților Ericsson pe această piață emergentă”, spune Börje Ekholm, președinte și CEO al Ericsson.

Fondată în 2006, Cradlepoint are peste 650 de angajați, furnizând soluții wireless WAN pentru conectivitate la nivelul companiilor. Pe lângă sediul central al companiei din Boise, Idaho, SUA, compania operează un centru de cercetare și dezvoltare în Silicon Valley, California și are noi birouri în Marea Britanie și Australia.

Modelul de abonament Cradlepoint combină software livrat în cloud cu echipamente, asistență și instruire.

Colaborarea de lungă durată a Ericsson cu Cradlepoint datează de la lansarea 4G pe piața din SUA, cu mai bine de un deceniu în urmă.

Acțiunile Ericsson sunt listate pe Nasdaq Stockholm și pe Nasdaq New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
cradlepoint