Utilizatorii de Internet sunt dispuși să împartă serviciile de streaming cu persoanele apropiate

Utilizatorii de Internet sunt dispuși să împartă serviciile de streaming cu persoanele apropiate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2020

Aproape jumătate (46%) dintre respondenții la un sondaj se simt confortabil să împartă serviciile de streaming cu colegii lor de locuință. Cu toate acestea, aproape o treime (32%) nu sunt siguri cu privire la riscurile potențiale de securitate în ceea ce privește conturile lor, care pot surveni din cauza obiceiurior digitale ale colegilor de apartament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Restricțiile legate de COVID-19 și necesitatea de a rămâne în case au influențat modul în care oamenii abordează serviciile digitale. De exemplu, unele persoane care locuiesc împreună decid să folosească aceleași conturi pentru platformele de divertisment, descoperind lucruri noi despre comportamentul online al celuilalt, arată un raport Kaspersky.

UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI UiPath a început pregătirile pentru listarea la bursă. Unicornul înființat de români ar putea fi evaluat la 15 miliarde de dolari

Având în vedere acest lucru, cercetarea a examinat utilizarea serviciilor online și a constatat că oamenii sunt deseori dispuși, într-adevăr, să împărtășească detaliile conturilor lor personale cu colegii de locuință. Pe lângă partajarea accesului la platformele de streaming, o treime (33%) declară că își împărtășesc conturile de pe platformele de retail cum ar fi eBay sau Amazon Prime, cu colegii lor. În plus, 30% recunosc că își împărtășesc conturile de livrare de alimente și abonamentele la jocuri video.

Utilizatorii de Internet sunt dispuși să împartă serviciile de streaming cu persoanele apropiate


Grafic: Care dintre următoarele servicii sunt împărțite de utilizatori cu colegii de locuință?

În același timp, nu toți respondenții sunt siguri cât de precauți sunt colegii lor de locuință atunci când stau pe internet sau dacă acest lucru va avee un impact asupra obiceiurilor lor digitale. De exemplu, 43% au afirmat că sunt îngrijorați de creșterea activității online prin serviciile de streaming sau cele de gaming. O persoană din patru (24%) este îngrijorată de faptul că obiceiurile digitale ale colegilor de locuință ar putea afecta viteza internetului și, astfel, să influențeze performanțele la jocurile video online.

„În ziua de azi este un lucru obișnuit să locuiești împreună cu alte persoane iar multe case trebuie implicit să împartă conexiunea la internet și accesul la diferite servicii”, a spus Andrew Winton, vice președinte, marketing la Kaspersky. „De multe ori construim prietenii cu cei cu care locuim, facilitând partajarea serviciilor online, astfel încât toată lumea să poată beneficia de toate ele fără probleme. Din păcate, dacă nu acordăm atenție modului în care dezvăluim datele noastre personale, chiar și cu vecinii de locuință, cu atât mai mult este probabil ca acestea să fie descoperite de oameni sau grupuri în care nu avem încredere. Pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă, unele servicii au politici specifice pentru a ajuta mai multe persoane să utilizeze un singur abonament, fără a fi nevoie să dezvăluie parolele. Indiferent dacă locuiți sau nu cu alte persoane, vă recomandăm ca întotdeauna să vă păstrați dispozitivele și datele de autentificare protejate cu ajutorul unor soluții fiabile de securitate, pentru a vă asigura că informațiile personale rămân în siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
streaming
it
securitate