Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania

Tranzacție: Grupul britanic CentralNic preia GlobeHosting, furnizor de servicii găzduire web pentru eMag, Tarom, Banca Transilvania

Sursa foto: Facebook/GlobeHosting România

scris 7 sep 2018

Furnizorul britanic de servicii de înregistrare și găzduire web CentralNic Group a achiziționat rivalul american GlobeHosting, unul dintre principalii jucători pe piața de profil din România, având printre clienți nume ca eMag, Tarom, Banca Transilvania, RomTelecom și Bitdefender. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

CentralNic va plăti 2,56 milioane de euro în schimbul GlobeHosting, companie axată pe furnizarea de servicii de găzduire și mentenanță web în România și Brazilia. Prețul reprezintă un multiplu de 3 al veniturilor realizate de GlobeHosting în anul fiscal încheiat la 31 iulie și este de 6,1 ori peste EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) realizat de companie în intervalul menționat.

Cu sediul la Delaware, SUA, și o experiență de 10 ani pe piața serviciilor online, GlobeHosting găzduiește în prezent peste 60.000 de domenii web, în principal în România și Brazilia. Compania are în portofoliu nume ca eMag, Tarom, Alpha Bank, Banca Transilvania, RomTelecom, Bitdefender, PC Garage, Fan Courier, Poșta Română și Christian Tour.

Atenționare: Domeniile web “.ro” pentru care nu a fost plătit serviciul de mentenanță anuală vor fi șterse de joi CITEȘTE ȘI Atenționare: Domeniile web “.ro” pentru care nu a fost plătit serviciul de mentenanță anuală vor fi șterse de joi

Aceasta este a doua achiziție în tot atâtea săptămâni a unui operator de domenii web pe piața românească. La finele lunii august, compania poloneză R22 a cumpărat, în schimbul a 1,1 milioane de euro, firma românească Găzduire Web, care operează platforma gazduire.ro, de la fondul de investiții Broadhurst.

Pentru CentralNic, preluarea GlobeHosting reprezintă a treia achiziție în ultimele 9 luni. Recent, CentralNic a finalizat fuziunea cu rivalul KeyDrive, cu sediul la Luxembourg, într-o tranzacție de tip preluare inversă (reverse takeover) evaluată la 55 milioane de dolari.

În urma operațiunii, CentralNic a devenit al 11-lea mare furnizor de servicii de înregistrare de domenii web la nivel global în funcție de volumul de domenii generice furnizate și unul dintre primii 5 jucători în funcție de numărul de clienți înregistrați.

Printre domeniile și subdomeniile aflate în portofoliul CentralNic se află .wiki, .brand, .us.com, .de.com, .jpn.com și .online.

viewscnt
Afla mai multe despre
centralnic group
globehosting
gazduire web
domenii
achizitie
tranzactie