Tranzacție: Life Is Hard preia acțiunile Innobyte

Tranzacție: Life Is Hard preia acțiunile Innobyte

Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIFE IS HARD | Work Soft

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2021

Life Is Hard, furnizor de soluții software din Cluj-Napoca listat la bursa de la București cu simbolul bursier LIH, a semnat contractul de preluare a 100% din pachetul de acțiuni al Innobyte Solutions, companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La începutul anului, operațiunea era în etapa de due dilligence.

Valoarea estimată a tranzacției se ridică la 9,1 milioane lei, calculată în baza EBITDA obținut la nivelul anilor 2018-2020 și planificat pentru 2021, iar prețul final va fi stabilit în 2022, în baza EBITDA efectiv realizat pentru anul în curs.

Conform acordului, suma urmează a fi achitată de către LIH în două tranșe - 2021, respectiv 2022 – prin conversia în acțiuni emise de Life Is Hard, în urma majorării de capital social care va fi supusă aprobării AGEA.

Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Coherent Solutions, companie americană de software, intră pe piața din România

“Noua deținere pe care Life Is Hard o are în Innobyte Solutions consolidează demersurile noastre de creștere a fundamentului companiei. Ne dorim să ne sporim relevanța pe zona de digitalizare, iar cu Innobyte alături deținem o competență nouă, în ecommerce, pe o piață care se dezvoltă accelerat”, spune Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIfe Is Hard.

După realizarea tranzactiei, actualii asociați ai Innobyte urmează să dețină acțiuni în cadrul Life Is Hard, iar echipa de management va rămâne în continuare implicată în dezvoltarea afacerii ecommerce, în rol operațional.

Americanii de la CGS au depășit 65 de milioane de euro în România din outsourcing: „Vom continua recrutările. Target-ul nostru este de câteva sute de noi colegi în acest an” CITEȘTE ȘI Americanii de la CGS au depășit 65 de milioane de euro în România din outsourcing: „Vom continua recrutările. Target-ul nostru este de câteva sute de noi colegi în acest an”

Pentru finalizarea procesului vor avea loc în următoarele săptămâni demersurile legale de înregistrare la Registrul Comerțului (ONRC), respectiv va fi convocată AGEA LIH, pentru aprobarea mecanismului de plată.

Innobyte este o companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce. Pe lângă serviciile de dezvoltare și de mentenanță eCommerce oferite, Innobyte furnizează servicii de securitate, analiză și îmbunătățirea performanței, audit și consultanță de business pentru magazine online.

Compania a încheiat T1 2021 cu o cifră de afaceri de 483.500 euro (+40% vs 2020) și o EBITDA de 46.000 euro (+24% vs. 2020), fiind un business 100% românesc, fondat în 2006, de către antreprenorul Cătălin Șomfălean.

La nivel de 2021, reprezentanții companiei estimează că Innobyte Solutions va depăși pragul de 2 milioane de euro cifră de afaceri, iar EBITDA va ajunge la 460.000 de euro.

FOTO Steven Spielberg vinde iahtul Seven Seas pentru aproximativ 160 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Steven Spielberg vinde iahtul Seven Seas pentru aproximativ 160 de milioane de dolari

Prima companie românească dezvoltatoare de soft listată la Bursa de Valori București, piața AeRo, Life Is Hard este furnizor de soluții pentru proiecte smart city, având platforma de brokeraj în asigurări 24broker.

În 2020, Life is Hard a început demersurile de preluare a fondului de comerț al altor două companii: Active Power Solutions, cel mai mare dealer telecom B2B (tranzacție încheiată în ianuarie 2021), respectiv Treecomm – distribuitor de soluții telecom pentru companii – tranzacție în desfășurare.

Pentru 2021, Life Is Hard își propune o cifră de afaceri de 20 milioane lei, iar valoarea estimată a companiei pentru 2022 este de 100 milioane lei. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
life is hard
innobyte