Tranzacție majoră pe piața semiconductoarelor: Marvell Technology plătește 10 miliarde de dolari pentru Inphi, cu un centru de proiectare în România

Tranzacție majoră pe piața semiconductoarelor: Marvell Technology plătește 10 miliarde de dolari pentru Inphi, cu un centru de proiectare în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 oct 2020

Gigantul american din industria componentelor semiconductoare Marvell Technology plătește 10 miliarde de dolari pentu Inphi Corporation. Inphi a intrat în România anul trecut prin achiziția eSilicon, un centru de inginerie la București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția dintre  Marvell și Inphi va crea un jucător cu o valoare de circa 40 de miliarde de dolari.

"Cumpărarea Inphi va fi un motor pentru poziția de lider a Marvel pe piața cloud și ne va consolida poziția pe segmentul 5G în următoriul deceniu", a declarat Matt Murphy, președinte și CEO al Marvell.

Apple vrea să-și facă propriul motor de căutare CITEȘTE ȘI Apple vrea să-și facă propriul motor de căutare

La nivel global, Marvell are peste 6.000 de angajați și are venituri anuale de 2,9 miliarde de dolari.

Inphi Corporation este un producător de componente semiconductoare analogice și cu semnal mixt și subsisteme optice destinate în special producătorilor de materiale de rețea originale (networking OEM) și furnizorilor cloud și telecom. Compania este listată la New York și are venituri anuale de circa 300 de milioane de dolari.

Anul trecut, Inphi Corporation a preluat eSilicon, companie specializată în proiectarea circuitelor integrate (cipuri), prezentă și în România cu un centru de inginerie, prețul total al tranzacției fiind de 216 milioane de dolari.

Centru de proiectare pentru cipuri al eSilicon din București avea, anul trecut, circa 60 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
marvell
marvell technology
inphi
inphi corporation
esilicon
cipuri
semiconductoare
cloud