Compania eSilicon, care proiectează cipuri inclusiv în România - cumpărată de un alt jucător american

Compania eSilicon, care proiectează cipuri inclusiv în România - cumpărată de un alt jucător american

Sursa foto - eSilicon facebook

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 nov 2019

Compania americană Inphi Corporation a semnat un acord pentru preluarea eSilicon, companie specializată în proiectarea circuitelor integrate (cipuri), prezentă și în România cu un centru de inginerie, prețul total al tranzacției fiind de 216 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma achiziției, compania își va extinde prezența în noi zone geografice strategice pentru achiziționarea de talente, prin centrele de proiectare (engineering design) din România, Italia, Vietnam și Spania și operațiunile din Malaysia ale eSilicon.

Andreas Elsner, Telekom Romania: Tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg, dar este de viitor CITEȘTE ȘI Andreas Elsner, Telekom Romania: Tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg, dar este de viitor

O parte dintre activele de proprietate intelectuală (IP) ale eSilicon, care nu vor fi cumpărate de Inphi, vor fi achiziționate de Synopsys. Printre acestea se numărără drepturi privind memoria încorporată (Embedded Memory IP) și drepturi de proprietate intelectuală pentru interfețe (HBM și HBI).

Înființată în 2000, în SUA, eSilicon este o companie de top în proiectarea circuitelor integrate pentru aplicații specifice (ASIC) în tehnologie avansată (FinFET) și soluții de 2.5D packaging pentru circuite integrate. Compania are circa 600 de angajați la nivel global.

eSilicon are în București un centru de proiectare pentru circuite integrate. Pe plan local, compania a avut, în 2018 (ultimul an pentru care sunt disponibile date), afaceri de 16,27 milioane de lei și un profit net de 721.863 de lei, cu un număr mediu de 61 de angajați.

Inphi Corporation este un producător de componente semiconductoare analogice și cu semnal mixt și subsisteme optice destinate în special producătorilor de materiale de rețea originale (networking OEM) și furnizorilor cloud și telecom. Compania este listată la New York și are venituri anuale de circa 300 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
esilicon
cipuri
inphi
inphi corporation
cipuri
semiconductoare