Trump cere Apple să contribuie la dezvoltarea rețelelor 5G în Statele Unite

Trump cere Apple să contribuie la dezvoltarea rețelelor 5G în Statele Unite
scris 22 nov 2019

Președintele american Donald Trump i-a cerut joi directorului general al Apple, Tim Cook, să contribuie la dezvoltarea infrastructurii de telecomunicșii pentru rețelele 5G din Statele Unite, transmite Reuters.

”Au tot ce trebuie – bani, tehnologie, viziune&Cook”, a scris Trump pe Twitter, fără să elaboreze în ce mod se așteaptă să contribuie producătorul de iPhone-uri, scrie News.ro.

Nu se cunoaște ca Apple să fi făcut vreo investiție în infrastructura de telecomunicații 5G și nu a lansat încă un dispozitiv 5G.

Apple Music lansează o versiune pentru companii CITEȘTE ȘI Apple Music lansează o versiune pentru companii

Compania nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii.

Trump s-a întâlnit cu Tim Cook miercuri, în timpul unei vizite la viitorul campus al Apple din Texas, acesta fiind cel mai recent semn al relației apropiate dintre doi dintre cei mai puternici oameni din America.

Nu este prima oară când Trump s-a folosit de contul de Twitter pentru a i se adresa lui Cook. Într-unul dintre cele mai recente tweet-uri, Trump, care folosește un iPhone de serviciu, s-a plâns de eliminarea butonului home de pe unele modele de iPhone, pentru că obligă utilizatorii să deblocheze ecranul cu o mișcare de jos în sus, în loc să apese pe un buton.

Trump a declarat anterior că Statele Unite intenționează să desfășoare rapid servicii 5G și intenționează să coopereze cu ”națiuni care gândesc la fel”, pentru a promova securitatea viitoarelor rețele 5G.

Rețelele 5G vor oferi viteze de transmitere a datelor de 50-100 de ori mai rapidă față de actualele rețele 4G și vor forma o infrastructură majoră pentru o serie de industrii.

Operatorii de telefonie mobilă trebuie să își actualizeze rețelele la nivelul 5G, fabricate de Huawei Technologies și ZTE, Ericsson și Nokia Oyj.

Statele Unite au presat alte țări să nu permită Huawei acces la viitoarele rețele 5G, acuzând că echipamentele companiei chineze pot fi folosite de Beijing pentru spionaj.

Congresul a discutat o lege pentru autorizarea unor fonduri de până la 1 miliard de dolari destinate furnizorilor wireless mici sau din mediul rural pentru înlocuirea echipamentelor de rețele de la companii precum Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
5g