Twitter a angajat ca director pentru securitate un hacker celebru

Twitter a angajat ca director pentru securitate un hacker celebru
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2020

Rețeaua de socializare Twitter a angajat în funcția de director pentru securitate un hacker celebru, Peiter Zatko, cunoscut sub numele de hacker Mudge, care să se ocupe de probleme pornind de la deficiențele de inginerie și până la dezinformare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zatko va avea un mandat larg de a recomanda schimbări structurale și de practică, va fi subordonat direct al directorul general Jack Dorsey și este de așteptat să preia coordonarea activităților de gestionare a securității după o evaluare de 45-60 de zile, scrie News.ro.

Hackerul a afirmat într-un interviu în exclusivitate că va evalua ”securitatea informațiilor, integritatea site-ului, securitatea fizică, integritatea platformei și ingineria”.

Primii posesori de iPhone 12 mini se plâng deja de o problemă tehnică CITEȘTE ȘI Primii posesori de iPhone 12 mini se plâng deja de o problemă tehnică

Cel mai recent, Zatko a coordonat securitatea companiei unicorn de plăți electronice Stripe. Anterior, acesta a lucrat la Google pentru proiecte speciale și a supravegheat acordarea de granturi pentru proiecte în domediul securității cibernetice la Agenția pentru Proiecte și Cercetări Avansate în Domeniul Apărării (DARPA) a Pentagonului.

Cariera lui Zatko a început în anii 1990, când efectua simultan activități clasificare pentru un contractor guvernamental și se afla printre liderii grupului de hackeri Cult of the Dead Cow, cunoscut pentru publicarea de instrumente de hacking pentru softului Windows, scopul fiind să determine Microsoft să își îmbunătățească securitatea.

”Nu știu dacă cineva poate rezolva securitatea Twitter, dar el ar fi în fruntea listei mele”, a spus Dan Kaufman, care l-a coordonat pe Zatko la DARPA și care conduce acum grupul de produse avansate la Google.

Twitter se confruntă cu numeroase probleme de securitate. În 2019, guvernul SUA a acuzat doi bărbați că au spionat pentru Arabia Saudită pe vremea când lucrau la Twitter, cu ani în urmă, transmițând informații private despre criticii regatului.

În luna iulie, un grup de hackeri i-au păcălit pe angajații Twitter și au obținut acces la instrumente interne care le-au permis să schimbe setările și apoi să trimită mesaje pe Twitter din conturile candidatului la președinție de atunci Joe Biden, fondatorului Microsoft, Bill Gates, și directorului general al Tesla, Elon Musk.

Zatko a spus că apreciază deschiderea Twitter față de abordările neconvenționale de securitate, cum ar fi propunerea sa de a-i induce în eroare rău-făcători prin manipularea datelor pe care le primesc aceștia de la Twitter despre modul în care oamenii interacționează cu postările lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
hacker
peiter zatko
mudge