Twitter a suspendat conturile grupării britanice de extremă-dreapta ale cărei postări au fost distribuite de Trump

Twitter a suspendat conturile grupării britanice de extremă-dreapta ale cărei postări au fost distribuite de Trump
scris 19 dec 2017

Twitter a suspendat conturi care aparțineau grupării de extremă-dreaptă Britain First, la scurt timp după ce și-a modificat politica privind discursul urii și conținutul „abuziv”.

Principalul cont al grupării precum și acelea ale liderului Paul Golindg și adjunctului Jayda Fransen au fost mai întâi blocate de Twitter luni, 18 decembrie, conform The Telegraph. Golding și Fransen au confirmat suspendarea conturilor pe paginile lor de Facebook, dar nu au făcut alte comentarii, scrie News.ro.

Ministrul de Stat pentru domeniul digital, Matthew Hancock, a spus pe Twitter că suspendarea conturilor este „un pas important înainte” pentru Twitter.

„Rețelele sociale mai au multe de făcut pentru a preveni situațiile neplăcute de pe site-urile lor”, a adăugat acesta.

Atât Fransen cât și Golding sunt investigați pentru discursurile susținute la o adunare din Belfast din august. Fransen este acuzat că a folosit „cuvinte insultătoare, amenințătoare și abuzive”.

Retailerul german Lidl ajunge la o rețea națională de 220 de magazine CITEȘTE ȘI Retailerul german Lidl ajunge la o rețea națională de 220 de magazine

Gruparea Britain First a atras atenția internațională luna trecută după ce președintele american Donald Trump a distribuit clipuri video postate de Fransen în care musulmanii erau portretizați drept violenți și periculoși.

Acțiunile lui Trump au provocat o reacție din partea prim-ministrului britanic Theresay May, care a pus că ce a făcut Trump a fost „greșit” și a numit Britain First o „organizație plină de ură”.

Casa Albă a susținut apoi că Donald Trump nu a știut că tweet-urile aparțin grupării Britain First atunci când le-a distribuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
trump