Twitter a suspendat zeci de mii de conturi asociate teoriei QAnon

Twitter a suspendat zeci de mii de conturi asociate teoriei QAnon
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2021

Twitter a suspendat peste 70.000 de conturi, începând de vineri, în urma violențelor de la Capitoliu comise de susținătorii lui Donald Trump, a anunțat compania luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat a fost transmis: „Aceste conturi partajau conținut nociv asociat QAnon la scară mare și erau dedicate, în principal, propagării acestei teorii a conspirației în rețea”, scrie News.ro.

Nintendo a livrat în China un milion de console de jocuri video Switch CITEȘTE ȘI Nintendo a livrat în China un milion de console de jocuri video Switch

Acțiunile Twitter au scăzut luni cu peste 6%, iar valoarea de piață cu circa 2,5 miliarde de dolari, după ce compania a suspendat definitiv, săptămâna trecută, contul președintelui american Donald Trump.

Alte platforme de socializare, inclusiv Facebook, au luat măsuri similare împotriva președintelui, în urma violențelor care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hill. Declinul acțiunilor Twitter, care în timpul tranzacțiilor a atins 12%, a fost mai accentuat decât cel consemnat de alte companii. Titlurile Facebook au coborât cu aproximativ 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

Twitter a anunțat vineri că suspendă contul președintelui Trump din cauza riscului producerii altor violențe. A fost pentru prima oară când compania a suspendat contul unui șef de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
qanon