Twitter amenință Meta cu proces din cauza Threads

Twitter amenință Meta cu proces din cauza Threads
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iul 2023

Avocații lui Elon Musk i-au transmis lui Mark Zuckerberg că vor da Meta în judecată pentru copierea Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Disputa dintre Elon Musk și Mark Zuckerberg s-ar putea duce și în tribunale, pe lângă ringul de luptă, după ce Meta a lansat joi o nouă rețea socială, numită Threads, care copiază aproape în întregime Twitter.

La câteva ore după ce Meta a lansat Threads, Mark Zuckerberg, șeful companiei, a primit o scrisoare de la avocații Twitter, care îl acuză pe acesta că a recrutat în mod sistematic foști angajați Twitter, cu scopul de a-i afla secretele comerciale.

Threads, noua rețea socială Meta, are deja peste 10 milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Threads, noua rețea socială Meta, are deja peste 10 milioane de utilizatori

„Twitter intenționează să-și protejeze drepturile de proprietate intelectuală și cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a opri folosirea secretor comerciale sau ale altor informații confidențiale care aparțin Twitter” se arată în scrisoare.

Pe scurt, compania lui Elon Musk acuză Meta că i-a recrutat o parte dintre angajații pe care i-a dat afară și că, folosindu-se de aceștia, a copiat modul în care funcționează Twitter, lansând astfel Threads.

Un reprezentant Meta a răspuns, pentru presa americană, că acuzațiile sunt lipsite de fundament și că niciun fost angajat Twitter nu face parte din echipa de ingineri care lucrează la Threads.

La doar 16 ore de când a fost lansată, rețeaua socială Threads a trecut deja de 30 de milioane de utilizatori, deși nu este încă disponibilă în Uniunea Europeană. Aceasta este deja pe primul loc în magazinele de aplicații din țările în care a fost lansată.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
meta
proces
threads
mark zuckerberg
elon musk