Twitter ia măsuri împotriva postărilor responsabililor politici care îi încalcă regulile

Twitter ia măsuri împotriva postărilor responsabililor politici care îi încalcă regulile
scris 28 iun 2019

Twitter a decis joi să înăsprească tonul împotriva postărilor unor responsabili politici care îi încalcă regulile, atunci când aceștia incită, spre exemplu, la violență, rețeaua socială anunțând măsuri care i s-ar putea aplica inclusiv președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Tweet-urile respective vor fi precedate de un mesaj care va explica că acestea contravin regulilor rețelei sociale, dar că sunt totuși difuzate în "interesul marelui public", detaliază Twitter.

FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran CITEȘTE ȘI FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran

Pe lângă acest avertisment, Twitter prevede să le ofere tweet-urilor respective mai puțină vizibilitate pe rețeaua socială, astfel încât nu vor putea apărea în modurile programate pentru a cenzura conținuturile cu caracter sensibil, scrie Agerpres.

Noua regulă li se va aplica responsabililor guvernamentali, aleșilor și candidaților într-un scrutin electoral sau la un post guvernamental, ale căror conturi au peste 100.000 de abonați. Va trebui, se asemenea, ca respectivul cont să fie certificat de Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
contur
donald trump