Twitter le datorează foștilor angajați 500 de milioane de dolari ca indemnizație de concediere

Twitter le datorează foștilor angajați 500 de milioane de dolari ca indemnizație de concediere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2023

Twitter ar fi refuzat să plătească cel puțin 500 de milioane de dolari în compensații promise miilor de angajați care au fost concediați, după ce Elon Musk a achiziționat compania, susțin documente depuse la tribunal, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Courtney McMillian, care a supervizat programele de beneficii pentru angajații Twitter în calitate de "șefă a recompenselor totale" înainte de a fi concediată în ianuarie, a depus acțiunea colectivă propusă la tribunalul federal din San Francisco, scrie News.ro.

Threads va oferi o funcție de editare și altele îmbunătățiri în curând CITEȘTE ȘI Threads va oferi o funcție de editare și altele îmbunătățiri în curând

McMillian susține că, în cadrul unui plan de indemnizație creat de Twitter în 2019, celor mai mulți lucrători li s-au promis două luni din salariul de bază, plus o săptămână de plată pentru fiecare an complet de serviciu, în cazul în care erau concediați. Angajaților cu vechime, cum ar fi McMillian, li se datorau șase luni din salariul de bază, potrivit procesului.

Dar Twitter a oferit celor concediați doar o indemnizație de concediere, iar mulți dintre ei nu au primit nimic, susține McMillian.

Twitter a concediat mai mult de jumătate din forța sa de muncă ca măsură de reducere a costurilor, după ce Musk a achiziționat compania în octombrie.

Twitter nu mai are un departament de relații cu presa. Compania a răspuns la o solicitare de a comenta din partea Reuters cu un emoji.

Procesul îi acuză pe Twitter și Musk de încălcarea unei legi federale care reglementează planurile de beneficii pentru angajați. Twitter a fost deja dată în judecată pentru că nu ar fi plătit indemnizațiile de concediere, dar aceste cazuri implică pretenții de încălcare a contractului și nu a legii privind beneficiile. Compania a declarat că a plătit integral foștii angajați.

Un proces în curs de soluționare, intentat luna trecută, acuză Twitter că nu a plătit, de asemenea, milioane de dolari în bonusuri pe care le datorează angajaților rămași. Twitter a declarat că aceste afirmații nu sunt întemeiate.

Compania se confruntă, de asemenea, cu o serie de alte procese care decurg din concedierile care au început anul trecut, inclusiv cu afirmații potrivit cărora ar fi vizat femeile și lucrătorii cu dizabilități. Twitter a negat că ar fi comis vreo infracțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
indemnizație de concediere