UE: Meta Platforms trebuie să furnizeze detalii despre măsurile de combatere a abuzurilor sexuale împotriva copiilor până pe 22 decembrie

UE: Meta Platforms trebuie să furnizeze detalii despre măsurile de combatere a abuzurilor sexuale împotriva copiilor până pe 22 decembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Autoritățile de reglementare în domeniul tehnologiei din Uniunea Europeană au cerut Meta Platforms să furnizeze mai multe detalii despre măsurile luate pentru a combate materialele de abuz sexual asupra copiilor din aplicația sa de partajare a fotografiilor și videoclipurilor Instagram, până pe 22 decembrie, iar în caz contrar riscă o investigație oficială în temeiul noilor norme UE privind conținutul online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană a trimis în octombrie o primă solicitare de informații cu privire la măsurile luate pentru a contracara răspândirea conținutului terorist și violent și o a doua luna trecută, privind măsurile de protecție a minorilor, scrie News.ro.

O româncă preia postul de CEO Vodafone în Cehia CITEȘTE ȘI O româncă preia postul de CEO Vodafone în Cehia

”Se solicită, de asemenea, informații despre sistemul de recomandare al Instagram și amplificarea conținutului potențial dăunător”, a declarat Comisia Europeană într-un comunicat cu privire la ultima sa interogare.

Solicitarea de informații a fost făcută în temeiul Legii privind serviciile digitale a UE (Digital Services Act-DSA), noile reguli care impun companiilor Big Tech să facă mai mult pentru a controla conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor.

Nerespectarea unor astfel de solicitări poate duce la o anchetă oficială și chiar la amenzi.

TikTok, plafroma de socializare a conglomeratul chinez ByteDance și platforma X a lui Elon Musk au primit și ele solicitări similare de informații.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
abuzuri
ue