ULTIMA ORĂ Ioan Bendei a demisionat din funcția de administrator al RCS & RDS

ULTIMA ORĂ Ioan Bendei a demisionat din funcția de administrator al RCS & RDS
scris 5 feb 2019

Ioan Bendei a demisionat astăzi din funcția de administrator al RCS & RDS. Începând de astăzi, Bendei nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Ioan Bendei era membru executiv al board-ului companiei din 1996.

Bendei era vicepreședinte și administrator executiv în cadrul Consiliului de Administrație.

Luna trecută, atât fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, dar și Ioan Bendei, fost director RCS-RDS, au fost condamnați de Tribunalul București la câte patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1, decizia nefiind însă definitivă.

În urmă cu doi ani, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, și mai multe persoane din conducerea companiei, alături de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de operațiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile companiei.

La acel moment, Digi Communications NV a reacționat la trimiterea în judecată a unor persoane din conducerea companiei de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), susținând că RCS&RDS, filiala Integrasoft SRL și foștii sau actualii membri ai conducerii firmelor ”au acționat corect și în conformitate cu legea”. Compania a precizat că intenționează să conteste toate acuzațiile.

În vara anului 2017, Bendei a venit la poliție, optând să fugă de presă.

Din Consiliul de Administrație al RCS&RDS mai fac parte la acest moment Serghei Bulgac (Președinte), Valentin Popoviciu (Vicepreședinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) și Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv). 

Un sistem de evaziune fiscală provoacă prejudicii de miliarde de euro unor țări europene, dezvăluie o anchetă comună a 19 publicații CITEȘTE ȘI Un sistem de evaziune fiscală provoacă prejudicii de miliarde de euro unor țări europene, dezvăluie o anchetă comună a 19 publicații

Digi - RCS & RDS este liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia și figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Înființată în urmă cu 25 de ani, compania a ajuns la o acoperire de circa 7 milioane de gospodării în România și Ungaria.

În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 de angajați, și contribuie la bugetul de stat și al asigurărilor sociale și de sănătate din principala sa piață cu mai mult de 120 milioane euro anual.

În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunea de știri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzică UTV, Hit Music și Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM și Dance FM, platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds